“Laulud tähtedega” saates köidab publikut rohkem, kuidas saab hakkama amatöörlaulja, ent profilauljatele on see saade hea kogemuste saamise koht.

  "Jah, see saade võimaldab katsetada erinevaid stiile, mis ka meid, pärislauljaid, arendab," rägib Lenna Kuurmaa teleajakirjas Nädal. "Ma ei ole harjunud "Roxanne'i" laulma ja tangot tantsima. Arvan, et olen ka ise selle saate jooksul arenenud, sest saan tavapärasest teistsuguseid lugusid laulda."
"Mulle tundub, et ka sina, Lenna, oled arenenud," kiitiski Mihkel Raud Artur Talviku partnerit Lennat.
Merlyn Uusküla on Lennaga nõus. "Näiteks "Tuulevaiksel ööl". Ma ei tea, kus mujal ma esitaksin seda lugu," ütleb Merlyn, lisades, et just see laul on seni kõige rohkem vastukaja saanud. Veel toob Merlyn välja duetikogemuse ja õpetamiskogemuse ning selle, et žürii ees tuleb laulda. "Viimati pani žürii mulle hindeid 2001. aastal saates "Kaks takti ette"," meenub Tauri Tallermaa saatepartnerile Merlynile. 
Margus Hansoni laulupartner Tanja Mihhailova ütleb, et kui laulad teise profiga, siis reeglina ei pea mugandama enda laulu teise laulja järgi, aga selles saates peab ja see on kindlasti uus kogemus. "Samuti peab vaatama, et põhitähelepanu ei oleks minul, vaid partneril, tema peab arenema ja see areng peab näha olema." Muusikalilauljana on Tanja kokku puutunud erinevate žanridega ning seetõttu on tal raske välja tuua lugu, mis oleks kuidagi väga teistmoodi. ""Põgene, vaba laps!" on vast selline lugu, mida ma poleks kuskil mujal saanud laulda," arvab Tanja.
Birgit Varjun, kes peab ennast teiste saate pärislauljate kõrval veel algajaks, on väga rõõmus laulusaates osalemise võimaluse üle. "Mul ei ole eelnevalt olnud mingit kogemust teha koostööd inimesega, kes ei ole elukutseline laulja. Samuti pole mul eriti kogemusi dueti laulmisega," nimetab Birgit kaks olulist uut kogemust, mis saadud saates "Laulud tähtedega".
Birgit langes koos partneri Sven Sesteriga välja 18. aprilli saates. "Ma pole kurb mitte sellepärast, et saatest välja langesime, vaid sellest on kahju, et oleksin tahtnud näha, kui palju Sven veel areneda oleks võinud. Sest see vahe, mis oli esimeses ja väljalangemissaates, oli väga suur."