Alles see oli, kui tivoliärimees Lauri Viikna (45) võitles haiglas sapikivide eemaldamise järel tekkinud tüsistuste pärast elu ja surma peale – läinud esmaspäeval sattus Lauri oma tsikliga Yamaha V-Max õnnetusse, mis viis ta taas arstide käte vahele...

«Praegu on mul töökorras ainult üks käsi, õpin oma elu vasaku käega majandama,» sõnab Viikna nukralt. «Mu tervisele on see kahju sada miljonit krooni.»

Õnnetus juhtus Peterburi maanteel. «Olin esimeses reas, sõitsin bussi taga,» seletab Lauri. «Vaatasin vasakule, et mööduda bussist, mis valmistus peatuma. Pöörasin pilgu vasakule ja paremale, taha, veendumaks, et kedagi ei tule, ja järgmisel hetkel, kui jälle otse vaatasin, olin kiviklibus, betoonjubinates ja metalltorudes.»

Tee seda lõiku, kus Lauri oli sõitnud juba aastaid, kasutati parasjagu ajutiselt tee-ehituse materjalide hoidmiseks. Lisaks veel madalalt paistnud õhtupäike ja – oligi mats kirjas! «Kokkupõrge oli väga kõva, ei taha mõeldagi, mis oleks olnud, kui mul väga head varustust poleks olnud,» mõtiskleb Viikna. «Nii ei saa keset teed rada ära kaotada! Hiljem vaatasin, et tükk maad enne oli üks väike liikluskorraldusmärk, mis jäi mul nägemata. Õnneks oli mu kiirus vaid 40 km/h.»

Alguses pidi minema opiks, aga siis leiti, et esialgu lastakse vigastusel paraneda ja seejärel otsustatakse. Viikna naisele Annika Potterile mehe kirg ei meeldi: «Naine ütles: «Paras!», aga mul on juba tsikkel remondis ja vaatame, kumb saab enne korda, kas ratas või õlg. Plaanin kohe sõitma minna. See on vana tarkus, et kui trikk ebaõnnestub, tuleb kohe uuesti proovida, muidu enam ei julge!»