Tivoliärimees Lauri Viikna (43) autopark täienes — ta ostis haruldase limusiini, 1979. aasta Lincoln Town Car’i, millist teist Euroopas ei ole.

«Ta oli juba müüdud,» pajatab Viikna, «aga ostja veendi ümber, et võtaks teist sorti limu. Tal on just selline kihvt kuldne värv, mis läheb Viimsi mõisahoone ja kogu selle kontseptsiooniga siin hästi kokku.»

Ameerikas toodetud limusiin, mille hind olevat paarisaja tuhande krooni ringis, jääb Laurile kuuluva Viimsi Peokeskuse ja restorani Il Coccodrillo reklaamautoks. Pulmade, pidude — klientide tarvis.

Auto oli heas korras, töötasid kõik tuled ja viled. Enne putitamist eelmise omaniku poolt oli auto kütust neelanud 44 liitrit sajale kilomeetrile, pärast karbussivahetust aga võtab ta 20 ringis. Lauri usub ka eelmise, limusiinidega tegeleva omaniku kinnitust, et
Euroopas teist selle aastakäigu Lincoln Town Car’i ei leidu! «Ta on ikkagi kollektsiooniauto. Usun, et ega neid ka Ameerikas just palju järel ole.»

Ainult üks häda on! «Mõõtsin — ei mahu, meeter jääb garaažist välja,» nendib Lauri. «Limu pikkus on viis senti vähem kui seitse meetrit, mul garaaž kuus!» Samas ei mahu sinna katusetulede
pärast ka Lauri Hummer.