„Oma kodu rajamisse sai pandud kõik Tivoli Tuuri algusaastate teenistus. Meie Viimsi maja on nii mõnus ja südamega tehtud, et siit ei lähe ma kunagi ära,“ ütleb ärimees Lauri Viikna.

Lauri Viikna (43) ja Annika Potteri (40) Viimsi elamise väravale jookseb külalisi tervitama Berni karjakoer Mehis. Ta peab ennast väikseks sõbralikuks sülekoeraks – kudistaks ainiti oma karvase koonuga pererahva ninaaluseid ja vopsaks ülemise korruse pehmele mööblile. Ent mullaaukudes roomasklemine – värskelt on aia alt läbi kaevatud–puretud seiklustunnel, nii et tänagi valge manisk mullakorbane – ei too murjamkoerale toapääset.
SEPO SEEMANILT NUIATUD KOER
Õuenurka on maetud pere esimene koer, bernhardiin.
„Kui mu eelmine koer suri, oli mul kiire uue koera võtmisega – olin nii õnnetu, et aed oli tühi, tütar nuttis ja kõik oli hullumaja. Siis Kroonika päästis mind!“ Nimelt oli Kroonikas pilt näitleja Sepo Seemanist koos pesakonna kutsikatega ning Lauri otsustas ühele käpa peale panna. Sepo kurvastas aga uudisega, et ainus veel jäänud koerapoeg on lubatud Jassi Zahharovile, kes aga viivitas järeletulemisega. Lauri ei jätnud: „Helistasin Jassile ja tema naisele, rääkisin loo ära. Nad ütlesid, et võtku me siis see koer endale. Nii tuli meile Mehis.“
Viieaastane koer on ära kraapinud veranda ukse, sest kui raketti lastakse või müristab, tahab ta majja murda.
Kui päike välja tuleb, on paksukarvalisel Mehisel kohe keel vesti peal. Varju ta minna ei raatsi, vaid käib sabas pererahval, kes palava ilmaga askeldab tavaliselt õues. Kui Lauri suvel üheks päevaks nädalas tsirkusetuurilt koju tuleb, niidab ta ikka muru ja korrastab ümbrust.
„Kõige rumalam on see, et kui suvi on kõige ilusam aeg, mil tahaks palju aias kõbistada ja ehitada, aga siis ma olen ju tuuril ära tsirkuse ja tivoliga.“ Lauri tahtnuks õuele ka kasvuhoone teha, aga kuna see jäänuks suvel peamiselt naise kraesse, jäi asi ette võtmata.
Pikemalt loe suvisest Kroonika kodu-erist...