„Mida piinarikkam, seda rohkem pingutad, ütleb Lea Dali Lion. Neli aastat tagasi raske haiguse diagnoosi saanud, teeb ta täna õhtul suure lava comeback’i Haapsalus toimuval festivalil Rock in Haapsalu.

Haapsalu rock’i-festivali teemakontserdil „Ladies Night Live” astub Lea (43) üles koos oma uue bändiga Lion. Kõrvuti maailma rock’i-naiste Suzie Quatro ja Bonnie Tyleriga.

Publik näeb, et Lea on muutnud nime ja välimust. Ta ise teab, mida on maksnud ka sisu – nagu siug kesta vahetada. Kui panna kahekesi ühte tuppa kinni elama Blacky ajastu üleni mustas arrogantselt mõjus rock’i-täht Lea ja Lioni ajastu oranžipäine sõbralikult naeratav Lea… Pööraksid need kaks üksteisega leppimatult tülli või sobiksid milleski kokku ka?

Saatus, inglid küll…, aga kes on olnud need inimesed, kellele oma elus kõige tähtsamates asjades tänu võlgu oled?

Neid on palju ja erinevaid. Kõige tähtsam elus ju muutub… Tänulik olen eriti nüüd, kus ma olen õppinud abi paluma. (Naerab.) Täna kodunt ära tulles olnuks mul vaja veel pesu kuivama riputada. Kas teen seda kohe ja jään intervjuule veel rohkem hiljaks, või teen seda tagasi koju jõudes. Ühtäkki avastasin, et mul on ju lapsed, kes võivad seda teha. Palusin oma tibusid. Isegi nii lihtsa asja peale polnud ma varem tulnud!

Aga ka suurtes asjades… Kaua tahtsin üht seina kodus maha võtta, et teha ilus avar lastetuba. Aga iga töömeeste liigutus ju maksab ja sissetulekut mul mitu aastat ju pole. Pigem maksin FIEna veel pealegi. Detsembris käisin ja lõpetasin selle maksuametis ära. Nii et praegu olen eikeegi, töötu.

Kui sentigi pole ja abi küsida ei julge, siis ei jää muud üle, kui teed kõik ise ära. Elektrisaag, ketaslõikur ja mis kõik on mul kodus keldris olemas. Aga seina vaadates lõin kartma, et äkki saen ja kogu maja kukub kokku. Tuli julgus kokku võtta. Küsisin ühelt sõbralt, kes saatis oma töömehe. Issand, mul oli nii hea meel! Külla tulles kõik laste sõbrad kiidavad: „Aah, teil on nii ilus tuba!”

Ühesõnaga, vähehaaval hakkasin uuesti enda ümber korda looma. Õuel seisis ammust aega hunnik materjali, millest plaanisin lastele väikest aiamaja. Mõtlesin, et enne ma suren küll ära, kui sellest hunnikust midagi saab. Ja palgid kiige jaoks Ellamaale vanemate suvekoju, aga minu väikse autoga neid sinna ju ei vea… Vastu polnud mul muud pakkuda, kui käisin-mängisin-laulsin selle sõbra juubelil, kes mul aiamajakese teha aitas.

Kui muud üle ei jää, siis teed ennast madalmaks kui muru ja lähed küsid, et ehk äkki keegi… Ma tean, kõigil inimestel on oma tööd, tegemised. Mind aitavad nad oma tegemata asjade arvel. See on ilus, et nad aitavad.

Tosin aastat tagasi kinkis üks salapäraseks jäänud Blacky talendiaustaja sulle tulipunase uhke auto. Sellist seika pole juhtunud ei enne ega pärast ühelegi teisele meie lauljatarile. Mis temast saanud on?

Vaat, seesama inimene kinkis mulle nüüd elu. Tänu temale pääsesin Saksamaale ravile ja saan käia seal jätkuvalt kontrollis.

Jaga
Kommentaarid