Eelmise suve hakul loobus armastatud artist ootamatult kõigist esinemistest ja kadus avalikkuse eest. Selgus, et alates eelmise aasta juunist pidas veebruaris 40-aastaseks saanud naine Frankfurdis võitlust rinnavähiga.

"Pealtnägijas" Piret Järvisele antud intervjuus aga kummutas lauljanna kõik kujutelmad, mis saadet vaatama asunud inimestel arvatavasti olid: nimelt on laulja veendunud, et tal on juba lapsepõlvest saati selgeltnägijavõimed ja ta väidab, et "võttis" haiguse endale ise, selleks, et kiirendada oma hingelist transformatsiooni. "8-aastaselt panin endale juba sellesamaa diagnoosi," sõnas ta, et teadis rinnavähi saabumist juba lapsena ette.

Lisaks muutunud välimusele - ronkmusta juuksepahmaka asemel kannab ta nüüd lühikest siilisoengut - on kaheksa kuud keemiaravi tõttu muusikast eemal viibinud lauljatar muutnud ka oma nime, milleks on nüüd Lea Dali Lion.

Ka ei luba ta oma seljatatud haigust nimetada võitluseks: "Patsient ei peaks vähiga mitte võitlema, vaid sellega sõbraks saama. Muidu ta hakkab sulle vastu võitlema," selgitas Liitmaa.

Suremist ta enda sõnul ei kartnud, kuna see polnud tal lihtsalt plaanis. Küll aga räägib ta haigusest kui väga põnevast kogemusest: "Elan ühes teises maailmas, siin olen ma harva. Elan minu jaoks päris maailmas, see siin on minu jaoks fiktsioonmaailma. Seal tähendab vähk hoopis midagi muud. See oli minu jaoks huvitav, et sain kardetud haigust näha seestpoolt: kuidas see reageerib, kuidas kasvab, miks üldse kasvab."

Keemiarvi kestis kokku kaheksa kuud ning toimus Saksamaal - sest siinsed järjekorrad olla lihtsalt olnud liiga pikad. Ka tehti naisele operatsioon, mille tagajärjel ta siiski rindadest ilma ei jäänud. Lisaks ravitses naine end ise mäekristallikuulide ja "energeetilise puhastumise läbi".

"Ma tahtsin leida vastuseid mingitele küsimustele, mis ei huvita ainult mind, vaid ka teisi, kel on onkoloogiline probleem. Sa pead aru saama, miks sul see haigus on. Leidke üles põhjus, miks see nii on. Vaadake, analüüsige oma olukorda. Kõigepealt tuleb ära lõigata see tee, kust see haius saab elujõu," on Lea Dali Leoni soovitus teistele haigetele.

"Ma ei vahetaks seda millegi vastu, see oli niivõrd väärtuslik," võtab lauljatar oma vähikogemuse kokku.

Praegu kirjutab naine oma kogemustest raamatut ja annab juba maikuus välja duettsingli Ivo Linnaga.

Pikka intervjuud Lea Liitmaaga loe juba homsest Ekspressist!