Nõmmel, aadressil Pärnu mnt. 326, on valmimas uus kultuuri- ja meelelahutuskeskus, kus juba praegu tegutseb Von Glehni Teater. Mai Skizo esinemine neis ruumides on üks esimesi suuremaid kontserte alates 1995. aastast, mil rokiklubi uksed sulges.

Von Glehni Teatri eesvedaja, näitleja Margus Prangeli sõnul on endise üheksakümnendatel tegutsenud rokiklubi ruumidesse plaanis luua kontserdipaik, mis suudaks võõrustada ka mitmeid väiksemaid teatrirühmitusi. “Plaanime 2015. aasta kevadel avada renoveeritud kultuurikeskuse, mis kustutaks Nõmme kogukonna meelelahutuse- ja kultuurinautimise nälja kontsertide, teatrietenduste ja sisuka vaba aja veetmise näol. Seni jätkatakse ruumides kontsertide ja etenduste andmist ning ühistegevust, mis remondieelsetesse ruumidesse sobivad,” selgitas Prangel.

Üheksakümnendate esimeses pooles palju senigi aktiivseid bände avalikkuse ette lennutanud rokiklubis 326 on ansambli Mai Skizo liikmed esinenud ka varem. Bändi basskitarrist Enn Peetre ansambli Kulo koosseisus, kitarrist Alar Aigro ansamblite The Tuberkuloited ja Vennaskond liikmena.

Mai Skizo trummaril Arvi Aigrol tekitab aga homme toimuv esinemine erilisi tundeid, kuna 20 aastat tagasi sai toona lapseohtu trummarihakatis olude sunnil oma esimese lavakogemuse ansambli Tuberkuloited asendustrummarina. 1993. aasta kevadel kirjutas Riho Baumann ajalehes Päevaleht: “Vendadele Aigrotele toetuvas grupis oli Alari ja Aivari kõrvalt nende lugusid ikka ka noorim vendadest, 11aastane Arvi kaasa kuulanud… Kui siis trummipartiid lõpuks talle usaldati, olid tal pärast kontserti Nõmmel ette näidata mänguhoost katkised trummipulgad — lihtsalt ei saanud ju vanemaid vendi alt vedada, tuli ka viimane lugu lõpuni mängida. Alar tunnistas hiljem, et aega koos proovi teha eriti jäänudki, selline lahendus oli alles päris viimase variandina vaagimisel.”

Elektroonilist rockmuusikat viljelev Jana Kask & Mai Skizo on lõpetanud enam kui aasta kestnud stuudiotöö ning novembri alguses jõudis poelettidele nende debüütalbum “Skizo Fairytale”. Uusaastaööl jõuab bändi värsket albumit tutvustav kontserttuur Nõmmele, Von Glehni Teatrisse. Uksed avatakse mõni minut peale südaööd ning bänd astub lavale kell üks öösel. Piletid on müügil kohapeal hinnaga 5€. Ettekandele tuleb kogu uue plaadi materjal, avatud on kohvik, müüakse uut albumit ning jagatakse autogramme.