L.A politseis töötanud Greg Kading räägib dokumentaalfilmis "Murder Rap: Inside the Biggie and Tupac Murders", et lahendas koos spetsiaalselt mõrva uurimiseks loodud rakkerühmaga juhtumi kolme aastaga, kirjutab Huffington Post. Süüdlaseks on ei keegi muu kui Sean Combs ehk P. Diddy, kes palkas miljoni dollari eest Cripsi jõugu liikme Duane Keith “Keffe D” Davise, et too tapaks Tupaci ja tolle manageri Suge Knighti. Biggie tapmises olevat süüdi aga Bloodsi jõuguliige Wardell “Poochie Fouse”, kelle oli kättemaksuks palganud Knight. Manager oli talle tapatöö eest maksnud vaid 13 000 dollarit.

Endine uurija väidab, et LAPD loobus süüdistuste uurimisest Diddy kuulsuse tõttu ja kuna mõlemad tulistajad olid selleks ajaks juba surnud. “See juhtum on täielikult lahendatud. Mul pole kahtlustki, et oleme leidnud tõe. Nüüd on tähtis see info rahvani tuua,” ütles Kading.

Sean Combsi on varemgi Tupaci mõrvaga seostatud, kuid ta on süüdistusi kategooriliselt eitanud.

Tupac Amaru Shakur on “Guinnessi rekordite raamatus” kõige suurema müügieduga räpparina, kelle albumeid on müüdud maailmas 120 miljonit. Enamik tema loomingust räägib vägivallarohkes keskkonnas üleskasvamisest ja getoelust — sealjuures rassismist, sotsiaalsetest probleemidest ja vahel ka kaasräpparitest. Shakuri tööd tuntakse kui poliitilist, majanduslikku ja rassistlikku võrdsust taotlevat ja vägivalda, uimasteid, alkoholi liigtarvitamist ja seaduserikkumisi elavalt kirjeldavat muusikat. Paljud fännid, kriitikud ja muusikatööstuse tegelased tunnistavad teda parimaks räppariks läbi aja.

Koos räpp-bändiga Outlawz välja antud loo “Hit Em Up” sõnad solvasid räppar Biggie Smallsi nii sügavalt, et see tõi endaga kaasa räpisõja lääne- ja idaranniku vahel, mille mõlemad pooled jäid vaenlasteks kuni Tupaci surmani.

7. septembril 1996 sai Tupac viis kuuli drive-by tulistamises Las Vegases Nevadas ja suri kuus päeva hiljem hingamisteede vigastuste tõttu Las Vegase Ülikooli Meditsiinikeskuses. Tupacil oli esialgu 50% võimalus ellu jääda. Kuuendal õhtul oli tal arstide kinnitusel võimalus ellu jääda vaid 13% ning tema ema Afeni Shakur otsustas räppari masinate alt vabastada. Tol õhtul Tupac Amaru Shakur suri.