Kui Holmes Cruise'iga abielus oli, liitus ta Cruise'i kurikuulsa saientoloogide kirikuga. Kui nüüd 34-aastane naine koos tütrega poolteist aastat tagasi lahkuda otsustas, lõpetas ta ka suhted kirikuga. RadarOnline'ile lekkinud kohtumaterjalidest selgub, et Cruise tunnistas kohtus ka ise, et lahutus toimus vähemalt osaliselt religioossetel põhjustel.

36-leheküljelisest kohturaportist selgub, et kui mehelt küsiti, kas Holmes lahutas temast selleks, et kaitsta tütart saientoloogia eest, põrutas ta: "Kuulge, ma leian, et see küsimus on solvav! Nagu igas suhtes oli sellel mitu tasandit. Teate, ma leian, et see on väga solvav. Pole mingit põhjust kaitsta mu tütart mu usu eest!"

Juristid aga ei jätnud jonni ning uurisid edasi, kas Holmes on kunagi toonud lahkumise põhjuseks soovi tütart saientoloogia eest kaitsta. "Kas ta ütles seda? See oli üks põhjusest, jah," tunnistas Cruise siiski.

Et Cruise süüdistab ajakirja enda isakohustuste täitmise suhtes valeväidete esitamises, siis selgusid lekkinud kohtupaberitest teisedki asjaolud - näiteks see, et pärast lahutust ei näinud Cruise oma tütart järjest ligi neli kuud.