Aastal 1998. sattus langevarjuga hõljumist ehk paraglidingut harrastanud Öpik raskesse õnnetusse, kukkudes rohkem kui 20 meetrit vastu maad. Lisaks eluohtlikele seljavigastustele said tõsiselt tema nägu ja lõualuu.

“Ma olen pidanud oma näo kõveraks rihitud versiooni taluma juba 17 aastat, kuid varsti tuleb mul harjuda täiesti uue ilmega,” rääkis 50-aastane Öpik väljaandele Daily Mirror.

“Mulle on lõikuse suhtes nõu antud ning ma ei teeks seda juhul, kui asi ennast ära ei tasuks. Muidugi pole päris selge, milliseks täpselt mu nägu saab, kuid loodan pärast operatsiooni välja näha nagu Hollywoodi staar George Clooney.”

Poliitik läheb noa alla 26. jaanuaril Londonis asuvas St. Bartholomew’si haiglas. Viis-kuus tundi kestva näolõikusega kaasnevad alati riskid, kuid Öpikule teeb muret see, et praegu pole tal silmapiiril ühtegi naisterahvast, kes tema eest vahetult pärast vaevarikast näomuutust hoolitseks.

“Ma katsun enda eest ise hoolitseda, ilmselt oma Londonis asuvas korteris. Ma ei taha kellegile koormaks olla probleemiga, milles ma ise süüdi olen.”

Paar aastat tagasi kallimast Merily McGivernist lahku läinud ja siiani üksik mees loodab kõigele vaatamata, et tema elukvaliteet paraneb pärast lõikust märgatavalt ning vaevalt suudab siis ükski kaunitar Öpik-Clooney’le enam ei öelda.