52-aastane Lembit Öpik jäi seitse aastat tagasi ilma parlamendikohast ning pärast seda ei ta tööd leida ja sattus võlgadesse. “Kulutasin ära kõik, mis mul oli, kogu lahkumishüvitise (ligikaudu 30 000 naela), elukindlustuse ja kõik, mis ma olin staaride telesaadetest teeninud,” rääkis Öpik, kes teenis rahvaesindajana 67 000 naela ehk pea 80 000 eurot aastas.

Olukord muutus eriti hulluks 2012. aastal suvel, kui mehel oli tekkinud ilmatuma suuri krediitkaardivõlgu ja pank ähvardas laenumaksete viiekuulise viibimise tõttu tema Londoni lõunaosas asuva korteri temalt ära võtta. "Maksan siiani seda raha tagasi ja teen seda veel väga mitmeid astaid - kuni pensionile jäämiseni. Varem olin ma palju võlgu ja nüüd olen veel kaks korda rohkem," nentis ta.

Vaid paar nädalat tagasi teatas Lembit Öpik, et valmistub peagi esmakordselt isarõõme nautima. Lembit sõnas Mirrorile antud intervjuus, et hoidis oma isakssaamist tervelt seitse kuud saladuses, et olla lõpuni kindel, et lapsega on kõik hästi. Nimelt mehe eelnevate kaasade rasedused on seni katkenud. Tema elukaaslaseks on 33-aastane Bulgaaria päritolu Sabina Vankova, kes tegutseb kinnisvaraäris.