Lenna, kuigi Sulle on varemgi filmirolle jagatud, siis kas “Vuosaari” esmavaatamisel tundsid end ekraanilt nähes ka mingil määral teistmoodi?

Ennast vaadata ja kuulata on alati ebamugav, vähemasti esimesel korral. Siis edasi oled juba rahulikum ja saad analüüsida ja mõelda. Mina rahunesin maha pärast filmi esmast nägemist, sest veendusin, et tervik on tugev ja rezissöör on head tööd teinud.

Millised on Sinu ja su tegelaskuju Viivi sarnasused ning erinevused?

Ma ei kirjeldaks oma rolli liiga täpselt — sest siis ei ole huvitav. Kuid üldises tausta ja elustiili kirjelduses pole minul ja minu rollil midagi sarnast. Küll aga usun,et igaüks võib leida sarnasuse kellegagi selles filmis — armastus on liikuma panev jõud ja lähedust ning hoolt on meil kõigil elus vaja, eriti rasketel aegadel.

Milline senine filmiroll on Su lemmik?

See viimane.

Kui suurt tõrget valmistas Sulle alastiolek ekraanil ja kas pidid kaua kaaluma enne, kui nõustusid?

Kaalusin kaua jah, mõtlesin isegi rolli ära anda. Aga mul on nii hea meel, et ma suutsin sellest suuremalt mõelda ja nii nagu üks näitleja võiks mõelda. Kui mõtlesin nagu laulja, siis tahtsin rolli kellegile teisele jätta. Aga see on üks osa näitleja tööst — rolle on erinevaid ja selleks peab valmis olema. Ükski stseen ei ole filmis juhuslik ja samuti ei jäeta filmi ühtegi ebavajalikku stseeni. Kõik kaadrid on väga olulised, et moodustuks tervik. Režissöör väidetavalt mõtleb enne 10 korda, kui veendub, kas filmi on vaja intiimstseene või orkestritäis viiuleid.

Mil määral tajud enda tuntust teisel pool Soome lahte?

Kuna ma ei viibi Soomes igapäevaselt, siis ei taju ma midagi. Küll aga tean, et see film on seal väga hästi vastu võetud ja üle 100 000 inimese on seda kinos vaatamas käinud. Ma ei looda midagi, mul on lihtsalt hea meel, et sain kaasa teha nii võrratus filmis ja töötada nii heade inimestega.

Millal Sa viimati puhkasid ja kas sul üldse hingetõmbeaega on?

Sel suvel on mul graafik võrreldes viimase kolme suvega rohkem balansis. Olen võtnud aega kõige jaoks — puhkust ja tööd on parasjagu!