29. juulil suri Norras Marianne ­Ihlen, naine, kellest ­Leonard ­Cohen kirjutas ühe oma kauneima loo "So Long, Marianne". Marianne põdes leukeemiat ja Cohen sai tema kehvast seisundist teada vaid paar päeva enne tema surma. Naise lähedane sõber Jan Christian Mollestad võttis muusikuga ühendust ning vaid kahe tunniga valmis tema sulest südantlõhestav armastuskiri, mis Mariannene'ile surivoodil ette loeti.

"Marianne, aeg on jõudnud sinnamaale, kus me oleme nii vanad ja meie kehad lagunevad ning ma arvan, et järgnen sulle õige pea. Tea, et olen sulle nii lähedal, et kui sirutad käed, ulatud minuni. Sa tead, et olen sind alati armastanud su ilu ja tarkuse pärast, kuid ma ei pea selle kohta midagi enamat ütlema, sest oled selle kõigega isegi kursis. Tahan sulle vaid soovida head teed. Head aega, vana sõber. Lõputu armastus, kohtume tee lõpus," seisis Leonard Coheni kõige viimases armastuskirjas.

"So Long, Mari­anne" pärineb Coheni 1967. aastal ilmunud plaadilt "Songs of Leonard Cohen". Lugu on kaverdanud paljud tuntud muusikud, nagu Suzanne Vega, John Cale, Beck jt.

Leonard Cohen ja Marianne Ihlen tutvusid 60ndate keskpaigas Kreekas Hydra saarel ja olid koos ligi kümme aastat. Marianne Ihlen suri 81-aastaselt, ta maeti 5. augustil Oslos.