Politsei tabas galeristide Epp ja Tiit Rebase auto rüüstajad ja nende sõiduki pagasiruumist kunstnik LEONHARD LAPINi kollaažid näpanud varganäod.

«Võimalikud pätid istuvad kinni eeluurimises, ilmselt tuvastati nad autost leitud kahe DNA-proovi alusel,» pakub galerist Epp Rebane, kelle teada olla tegu professionaalse autoärandajate grupi käsilastega.
Lapini kollaažid laenati igaveseks ajaks endale läinud aasta lõpus.
«Meie autot neil ärandada ei õnnestunud,» vestab Epp. «Pätid lõhkusid süüteluku ja muu sisemuse ning varastasid kinnise paki, mis juhuslikult sisaldas Lapini töid.»
Too varguse päev algas galeristidele rõõmsalt, kuid pööras traagiliseks košmaariks. Läinud detsembris tähistas Tammsaare muuseumi ruumes tegutsev Eesti vanim eragalerii Deco oma 18. sünnipäeva näitusega «Hittide paraad». Peo lõpus ründas Tiit Rebast kaks kontvõõrast. Rebane kaotas teadvuse, peksmise käigus aga murdus kederluu. Juba nädal hiljem murti sisse Rebase kasutuses olnud sõiduautosse Saab ning varastati sealt automakk ja kümme Lapini kollaaži, mis ootasid autorile tagastamist.