Eesti Televisioon (ETV) edastas hommikuprogrammis “Terevisioon” uudise, et peatselt hakatakse Peeter Simmi eestvedamisel väntama järge legendaarsele mängufilmile “Viimne reliikvia” ja see läheb maksma 30 miljonit krooni. Filmi peaosades astuvad üles Priit Võigemast, kes kehastab Gabrieli ja Agnese poega Oskarit, ning Evelin Pang, kes mängib Ivo Shcenkenbergi ja Pirita kloostri abtissi sohitütart Evat.

Delfist sai neljapäeval lugeda, et Eesti visatakse NATO-st välja, Kalle Muuli astumisest Keskerakonda ja Siim Kallase vuntside mahaajamisest. Lisaks kloonis Andrei Sõritsa Delfi andmetel inimese ja Vilja Savisaar saab lapse. Delfi naisteleht avalikustas ministrite tagumikkude pildid.

Eesti Päevalehest sai lugeja teada, et poliitiline modell Carmen Kass on oma kallimast kurikaela seadusesilma eest varjanud ja USA-s ootab teda selle eest kohus.

Nalja otsustas teha ka Äripäev, kust sai lugeda, et Saaremaa praamiliin läheb Urmas Sõõrumaa ja Toomas Annuse firmale Pilsivesi. Ent samas esines Sõõrumaa ka ajalehe Kroonika peatoimetajana. 1. aprilli uudised olid needki, et Viktor Siilats ostis Tiit Arge autokaubamaja ning Tõnis Palts maksis riigile 110 miljonit.

Eesti Ekspress kirjeldas äärmiselt üksikasjalikult kahel leheküljel, kuidas Vene saatkonna naiste võrgutamise erikoolituse saanud diplomaat võitis välisminister Kristiina Ojulandi nõuniku südame. Loo kulminatsiooniks oli seik, kuidas Ojuland avastas mõlemad oma töökabinetist riigisaladusi jahtimas.

Maksu- ja tolliamet võttis keelatud kauba efektiivsemaks avastamiseks sellest nädalast kasutusele spetsiaalse koolituse läbinud narkokassid, ütles ameti pressiesindaja. Erikoolituse läbinud 150 kassil on tähelepanu hajumise vältimiseks huvi vastassoo vastu.

Kahe aasta jooksul soovib toll jõuda olukorrani, kus igal Eestisse sisenejal tuleb läbida niiöelda kassikoridor, ning veelgi aasta hiljem võib Eestis suure tõenäosusega tõdeda, et salakaubandus on Eestis likvideeritud, raporteeris toll.

Ühispank teatas, et tutvustab koostöös Eesti Lotoga maailmas ainulaadset uut laenutoodet Lotolaen, kus igakuised laenumaksed suunatakse lotopiletite ostmiseks ning suurvõidu korral kustutatakse laenujääk enne tähtaega.

“Lotolaenu sihtrühmaks on keskmisest kõrgema sissetulekuga kliendid, kes peavad regulaarselt kasiinos käimist ning palga duubeldamist liiga riskantseks,” ütles Ühispanga eralaenude arendusjuht Triin Messimas.

Tallinna Kesklinna valitsus teatas, et neljapäeval toimub Raekoja platsi detailplaneeringu eskiisi avalik väljapanek. Uue planeeringu kohaselt tuleb sel aastal 600. aastapäeva tähistavale raekojale 167 meetri kõrgune pealeehitus.

Rakvere linnavalitsus andis teada, et heakskiidu sai nimekiri Rakvere turismiobjektidest, mida hakatakse regulaarselt öösiti valgustama — nende hulka arvati ka Rakvere Viljasalv. Samuti plaanivat Rakvere öise viinamüügikeelu tühistamist ja köisraudtee ehitamist.

Otepää lubas aga tähistada linnaõiguste saamist vapilooma karu ausse tõstmisega seeläbi, et neljapäeval teenindavad linnaelanikke ja turiste mesikäpad.

Firma Weckman üllitas pressiteate, et 1. aprillil avati uus tootmisliin, kus hakatakse valmistama teraslehest rookatust imiteerivaid katusepaneele. Tulemus olla selline, et ehtsast rookatusest saab toodet eristada vaid lähemal uurimisel.

Päästeamet avastas, et nende Tallinnas Raua tänavas asuva maja fassaadil on alates 1939. aastast kujutatud NATO neljaharulisi tähti. Päästeameti kodulooteenistus järeldas, et küllap oli Eesti seega üks NATO asutajaliige.

Kaitseliit aga võttis 1. aprilli hommikul Tallinna Vabaduse väljaku turvafirmalt Falck üle. Peamine muudatus linlaste jaoks on see, et parkimisaja ületanud auto võetakse selle omanikult lihtsalt ära.

Veidrikust poplaulja Arnold Oksmaa avalikustas, et sai skandaalselt erastajalt Giovanni Sposatolt ametliku kutse tulla juuni algul suurele popshow’le Inglismaale. Sposatoga siduvat teda kunagine äritehing.

Seoses õlle hindade tugeva langusega teatas AS Pärnu Õlu pardimaksapasteedi ja naturaalviineri tootmise algusest. Tootmisega loodetakse alustada hiljemalt 1. maiks, et olla valmis algavaks osturalliks Põhjamaadest.

AS Klementi lubas aga laieneda Ida-Euroopasse ja teha pakkumise Poola rõivatööstuskontsernile LPT S.A. kaubamärgi Re-reserved omandamiseks. Klementi juhataja Toomas Leis nimetas ettevõtte aastakäibeks üle kahe miljardi krooni ja uhkustas, et Klementil on oma kauplused peale Eesti ja Läti ka Maltal ja Gruusias. Ettevõttes pidavat töötama 450 inimest, neli tankisti ja koer.

Hiiu Leht nentis, et seoses eurodirektiiviga tuleb maakonnalehtedel 1. maist ilmuma hakata vähemalt kolm korda nädalas, sealjuures kindlasti neljapäeviti, kaks ülejäänud korda on väljaandja otsustada. Hiiu Lehest sai teada sedagi, et Edgar Savisaar visatakse Keskerakonnast välja ja ametisse asusid kodust kodusse käima hakkavad kõhutäiturid.

Tööpartei kuulutas, et vahetas senise nime Eesti Kommunistlikuks Parteiks.