“Otsus osaleda sündis üsna kergelt, kuna matkamine on mulle alati olnud südamelähedane,” jutustab Liina Publikule antud intervjuus. “Kooliõpilasena kuulusin Gaidide organisatsiooni ning olen seal mitteaktiivne liige siiani. Nüüd on muidugi viimasest metsas veedetud ööst kõvasti aega möödas.” Ta tunnistab, et pole hilissügis-talvisel aastaajal varem metsas matkanud-ööbinud, kuid sellest hoolimata midagi väga ei karda, sest usub, et päris ära külmuda neil ei lasta. “Praegu pole veel selge, millised saavad olema ilmastikutingimused. Miinus 25 võib olla suhteliselt keeruline küll…,” mõtiskleb ta.

Saate sisulise poole kohta ei taHa Liina veel prognoose teha, sest ükski osaleja pole ta lähedane sõber ega tuttav. “Ilma inimest tundmata ma mingeid hinnanguid ega eelarvamusi endale ei luba,” selgitab ta ning avaldab lootust, et kõik osalejad on kenad inimesed, kellelt tal on palju õppida. “Ma võtan seda kui 4-päevast poliitkooli ja maailmavaatelised erimeelsused püüan suruda tagaplaanile.”

Natuke pelgab Liina seda, et sarja tegijate keskseks lootuseks on suured intriigid, tülid ja pisarad. “Ega ilusat, toredat, sõbralikku reality-showd sellest kindlasti teha ei taheta, aga mina jään ikka iseendaks ja püüan provokatsioonidele mitte alluda. Tülisid ning konflikte püüan kõigest väest vältida, sest teen seda ka igapäevaselt — selles valguses võin täitsa igavaks osalejaks osutuda, aga eks ole näha,” muigab ta.

Nagu teisedki saateosalised, ei eita Liina, et üheks oluliseks argumendiks metsaseikluses osaleda on eelseisvad valimised, ent ta kinnitab, et jõulueelse ajaohverduse oli ta nõus tegema ka huvist teiste poliitikutega paremini tuttavaks saada. “Loodan jõuluks ikka metsast koju saada, et veeta pühad ühtse perena minu ema juures Türil. Mihkel tuleb sel aastal otse Tartust kampaaniaüritustelt ja mina otse metsast. Sel aastal saab olema eriti vahva, sest Mirjam juba nii suur, et ootab igal hommikul päkapikkude kingitusi sussi sisse ning eks ta aimab, et see peab kuidagi ka kulmineeruma. Pühademeeleolu just jõululaupäeval kõige rohkem saabubki,” kirjeldab Liina ja lisab lõpetuseks, et loodab peatselt ka lund näha.