Näitleja kannatab kõik välja. Isegi leitsaku. Tappev leitsak püsib Hansahoovi kohal ka vastu ööd. Mis sest, et õhtune läbimäng algab kl 22, pole märkigi päästvast jahedusest.

«Päris jube,» poetab näitleja Liina Tennosaar, kes on hetkel Tartus Hansapäevadeks valmistumas, Õhtulehele. «Sellise kuumaga proovi teha pole mingi meelakkumine!» Ei aita truppi seegi, et hommikused proovid algavad vastu kukke ja koitu ning õhtused vastu südaööd. Lämmatav ilm sellest ei parane.

Trupi rõõmuks on keset Hansahoovi purskkaev, millele pealevaatamisestki olemine veidi värskem tundub. «Olen mitmeid kordi jalgupidi purskkaevus käinud,» muigab Liina. « Ja riietega duši all. Aga ikka on palav. Kontrolletenduse ajal oli küll selline tunne, et näeme laval ebaesteetilised välja: üleni higised, tilk nina otsas…Kostüümid ju seljas ja palju rabelemist laval ka… Nagu transis oled sellest kuumusest kogu aeg.» Higist läbi imbunud näitlejate olemine ei saanud päästetud sellestki, et kontrolletenduski mängiti maha kl 22. Ikka laiutas linna kohal tappev kuumus, mis võtab kärbseltki lennutahte.