"See on ju idiotism, mis toimub Eesti meedias ja proua Ilves tõmbab vähemalt ühte kohta terava joone vahele. See on ainuõige!" kiidab Lass Publikule presidendiproua otsust, et mitte ükski teleoperaator ega piltnik peale rahvusringhäälingu ja ametliku fotograafi vabariigi aastapäeva kätlemistseremooniat enam pildistada ei tohi. Samuti tuleb edaspidi anda teada oma kaaslase nimi.

"Miks peaks Eesti president raiskama aega sopatabloidide ja kollaste portaalide lugemise peale?" arutleb Lass. "Olen päris kindel, et presidendipaar teab, kui räpane ja valelik võib olla Eesti meedia. Õnneks peavad vähemalt nüüd mõned meedia raisakotkad rohkem tööd hakkama tegema."

Lass lisab: "Eesti keskmise televaataja jaoks on see tobe pitsi- ja soenguball, mitte vastuvõtt. Midagi ei ole katki kui keskmine televiisori ees lösutaja oma kritiseerimisannust pärast mõnest naistekast kätte ei saa."

Lassi jaoks on president eeskuju. "See on otsus, mis kutsub korrale. Ja kui sellest ka rahvas aru ei saa, no siis on ikka väga kurb. Aga kui rahvas on loll, siis mida sa teed?"


"Selline kibestumus ja kadedus, mis meedias lõkkele lõi, näitab kui madalale oleme jõudnud oma ajakirjandusega."

Kas Liis ei tunne, et ehk just tema ilmumine kätlemistseremooniale võis presidendiproua mõtted panna uute reeglite suunas liikuma?


"Kui ma lisasin kasvõi grammikene impulssi sellesse otsusesse, siis tegin midagi tõeliselt revolutsioonilist ja enda tõekspidamise järgi õiget," on Liis uhke.

Mida kogu loost arvab Lauri Laasi, loe SIIT.

Kuidas Liis Lass ja Lauri Laasi presidendivastuvõtule sattusid?


VAATA VIDEOST: