Erakonna 10 000.liige ja palju missitaustaga kolleege

Keskerakonna juhatus võttis 2006.aastal vastu oma 10 000.liikme, kelleks sai Liis Tappo-Treial. „Ma tahan sõna sekka öelda Keskerakonna perepoliitikas,” põhjendas nelja lapse ema oma sammu toona ning lisas juurde, et tunneb end erakonnas hästi, kuna seal on ka mitmeid teisi misse, näiteks Kristiina Heinmets-Aigro!

„Keskerakonnas on palju tunnustatud naispoliitikuid, kellel on oluline osa selle erakonna poliitika tegemisel. Usun, et kõige paremad võimalused seista pereväärtuste eest on Keskerakonnas,” lausus Tappo-Treial toona Keskerakonna pressiesindaja vahendusel.

Tappo-Treiali sõnul oli talle sümpaatne Keskerakonna sotsiaalpoliitika. „Sotsiaalset ebavõrdsust on Eestis liiga palju ja Keskerakond püüab seda vähendada,” jutustas ta ning tunnustas Keskerakonna algatust toetada pealinnas laste sündi ja kooliminekut. „See toetus on aasta-aastalt kasvanud ja muutnud noorte perede elu turvalisemaks,” ütles ta.

Tappo-Treial: Riigikogu palk on mulle oluline ja vajalik!

Tappo-Treial tuletas meelde, et Keskerakond alustas ulatuslikku laste ja perede toetamist Tallinnas juba enne, kui riigis rakendati emapalka. „Riik peaks tagama kõigile lastele võrdsed võimalused,” märkis ta. „Riigi makstav vanaemapalk peaks olema kõigile lastele ühesugune. Täna rakendatav vanemapalk määrab vaesed vaesusele ja jagab rikkust rikastele.”

Tappo-Treial on mitu korda ka riigikokku kandideerinud, et võidelda nendesamade pereväärtuste eest ning on üks vähestest naistest Evelyn Sepa ja Kadri Simsoni kõrval, kes on eeskätt poliitikud ja alles seejärel kaunitarid. Alustas ta Reformierakonnas ja jäi seejärel truuks tsentristidele.

Tappo-Treial on üks vähestest, kes on tunnistanud, et ihkab riigikogulase suurt palka. “Riigikokku minekul ei saa alahinnata ka sealset suurt palka, sest üksi saaks ma alati hakkama, kuid kui on neli last – juba keeruline,” tunnistas ta pärast elu keerulisi perioode ning lahkuminekut oma abikaasast Rene Treialist. Valimistel kogus on ta 674 häält, mida on rohkem kui Evelyn Sepal.