Et laululapsed ja nende elukäik läksid talle, Eve Viilupile päriselt korda, mäletab Liisi oma isiklikust kogemusest väga hästi. "Kui me emaga 90ndate alguses sõitsime imepisikesest Kilingi-Nõmmest varahommikuse bussiga Tallinnasse, telemajja, mis tundus aukartustäratav ja täis tähtsaid ning kuulsaid nägusid, siis alates esimesest hetkest oli Eve Viilup see, kes suhtus meisse kui võrdsetesse, oli alati soe ja leidis meie jaoks aega. Ta vestles pikalt minu emaga ja tegi kõik, et me tunneksime ennast teretulnutena."

"Kuigi meie teed polnud viimasel ajal eriti tihti ristunud, tunnen, et kaotasin kellegi väga lähedase, kes on näinud mind suureks kasvamas ja alati olemas olnud. Eve on aidanud kaasa nii minu kui paljude teiste Eesti lauljate kujunemisteel. Jään tema isetut ja pühendunud olemust alati kalliks pidama," lisab lauljanna.

Eve Viilup lahkus meie seast ootamatult 12. oktoobri õhtul. 61-aastane kauaaegne lastesaadete toimetaja, ajakirjanik, filoloog, toimetuse juht ning laste laulukultuuri ja -loomingu edendaja Eve Viilup oli ETV meeskonna liige juba 1976. aastast alates.

Ärasaatmine toimub laupäeval, 18. oktoobril kell 12 Tallinna Kaarli kirikus.