Jäädvustas poliitilisse ajalukku

Eile andis Trubetsky teada, et seoses tagakiusamise, tapmisähvarduste ja vaimse terroriga astub ta  Keskerakonnast välja. Trubetsky liitus Keskerakonnaga juulikuus ja jõudis parteis olla vaid neli kuud.

„Ma ei tea, kas Tõnu Trubetsky läheb Eesti muusikaajalukku – küllap läheb –, kuid Eesti poliitilisse ajalukku ta ennast selle sammuga jäädvustas,“ mõtiskleb Priimägi Publikuga vesteldes.

Trubetsky näitas trääsa

„Alles nüüdsama paljastas Neeme Järvi maailma ees meie kultuuripoliitika-skandaali. Tõnu Trubetsky samm paljastas maailma silmis tõsiasja, et demokraatlikus Eesti Vabariigis toimib karistamatult avalik poliitiline psühhoterror. Seda plekki, kulla sõbrad-demokraadid, endalt maailma silmis maha pesta on väga raske.“

Trubetsky nentis oma avalduses, et teda ähvardati ka Keskerakonnaga liitumise pärast tappa. Priimägi ei usu, et keegi oleks reaalselt hakanud Trubetskyle kätt külge panema.

„Küll aga aeti kaugemas perspektiivis, et ta seda ise teeks. Enesetapp on ju igasuguse psühhoterrori lõppeesmärk. Trubetsky näitas trääsa. Ja näitas, mis riigis me elame,“ muigab Priimägi. 

VAATA VIDEOST, mida rääkis Linnar Priimägi Tõnu Trubetsky Keskerakonda astumisest suvel: