“Huvi on tõesti küllaltki suur olnud ja viimasena liitus nüüd osalejatega Iirimaa,” ütles ETAle Linnueurovisiooni üks korraldaja Kristjan Adojaan. Linnueurovisiooni võistlusele registreerimine avati 21. veebruaril ning esimese riigina pani juba järgmisel päeval ennast kirja Luksemburg.

Reedeks on osaleda soovijaid üle kogu Euroopa kogunenud juba 20. Kaks riiki — Taani ja Hispaania on välja valinud ka oma linnulaulu esitaja.

Eesti esindaja linnueurovisioonil selgitatakse välja rahvahääletuse põhjal. Selleks tuleb hääl anda internetileheküljel www.birdeurovision.org enammeeldinud lauljale. Internetist saab kuulata tikutaja, sookure, peoleo, soo-roolinnu, rohunepi, ööbiku, suitsupääsukese, laulurästa, mustpea-põõsalinnu ja punarinna laule ning hääli.

Eesti finalist selgub 25. märtsil, kui lõpeb hääletamine ja punktid kokku loetakse.

Teistel riikidel on oma linnu valimisega aega kuni aprilli alguseni. “Algselt panime tähtajaks 25. märtsi, mil kõik linnuhäälte salvestused peaksid siin olema, kuid nüüd lükkasime seda natuke edasi,” ütles Adojaan.

Tema sõnul peaks kõik olema valmis 25. aprillil, kui rahvas saab hakata kuulama Eurovisiooni finaliste internetis ja andma hääli oma lemmiku poolt.

Riiki esindav lind peab seal riigis pesitsema või sellest riigist läbi rändama. Ühe linnuliigi laul võib esindada ka mitut riiki, kuna nii laulud kui ka salvestised on eeldatavalt erinevad.