Kurtis, et kohtunik KIUSAB teda

Märtsis kurtis Galojan, et kriminaalasja menetlev kohtunik on puhkusel ja istungid venivad. Seetõttu ei saavat ka Galojan sõita Londonisse, Mihhail Gorbatšovi sünnipäevale ...

Galojan kahtlustas, et kohtunik KIUSAB teda oma puhkusega tahtlikult. Seejärel saatis Harju maakohus välja pressiteate, kus ilmnes, et Galojan oli oma jutuga liialdanud. "Kohtunik ei ole selle kriminaalasja menetluse ajal olnud puhkusel ning istungid toimuvad neile algselt plaanitud aja piires, teatas Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots.

"Minu üle mõistab kohut joodik ..."

"Miks võetakse liistule iga minu väiksemgi seaduserikkumine, aga samas ei huvita kedagi, et minu üle mõistab kohut varem distsiplinaarkorras karistatud kohtunik Margot Mikler? Mida ütleks psühholoog Kolga selle fakti kohta, et minu üle mõistab kohut joodik?" võttis Galojan nõuks kommenteerida ka kohtunik Margot Miklerit.

Ilmnes, et viis aastat tagasi sõimlenud purjus Mikler taksojuhiga ja sai selle eest 10 000 krooni trahvi. Galojan ei pidanud paljuks see vana lugu päevavalgele tuua.

Väänas prokuröri nime Sittamiks

Anna-Maria Galojan nimetas möödunud aasta aprillis prokurör Kristel Siitam-Nyiri oma Facebooki lehel Sittamiks: "Sittam nõuab reaalset 2 aastat vangistust. Ta pritsib sappi, minu ühtegi tunnistajad pole ühtegi kutsutud. Samuti ma pole olnud ainul EEL juhatusse liige, vaid seda on olnud Ulrika Hurt. Sittam pole objektiivne, vaid väga emotsionaalse? Huvitav miks nn professionaalne prokurör ei paeks ennast suutma panna väärikalt käituma? Kas ainult sellepärast, et talle ei meeldi minu nägu, juuste või silmade värv? See on kindel tellimus, kelle käsku Sittam täidab eks selgub," kirjutas Anna-Maria Facebooki lehele.

Publikule selgitas Galojan, et tegemist on trükiveaga ja meelega ta prokuröri nime valesti ei kirjutanud. "Mul ei ole tema vastu midagi. Tal on keeruline nimi."

Valetas oma allkirja kohta

Kuigi Anna-Maria Galojan kinnitas kogu kohtuprotsessi vältel, et tema allkiri dokumendil, millega ta 2007. aastal võtab omaks 700 000 krooni võlgnemise MTÜ Eesti Euroopa Liikumisele, on võltsitud, kinnitas ekspertiis, mida Galojan nõudis, vastupidist.

Anna-Maria Galojan ja tema kaitsja Sven Sillar taotlesid, et kõnealune dokument saadetaks allkirjaekspertiisi. Kohus rahuldas taotluse ja allkirja uurisid kohtueksperdid.

"Eksperdid on arvamusel, et 27. septembri 2007 kirjal oleva allkirja on kirjutanud Anna-Maria Galojan," ütles kohtunik Margot Mikler 14. aprillil toimunud istungil.

Andis kohtuistungilt jooksvat infot

Eelviimasel kohtuistungi jooksul andis Galojan aga portaalile Elu 24 jooksvalt infot.

Ta kirjutas: "Samuti tundus mulle, et oma nõudmist ette lugenud prokurör Siitam ootas, et ma nutma puhkeksin. See tema vaen ja viha on nii isiklik ning see paistab ka kohtuniku puhul läbi. Aga võtke näpust, ma ei hakanudki nutma. Milline pettumus neile, ma kujutan ette," teatas Galojan.

Galojan nimetas end poliitvangiks

Galojan on intervjuudes nimetanud end poliitvangiks. "Aeg näitab, kuid antud juhul poleks ma esimene ega viimane poliitvang. Neid on olnud küll NSVLi ajal ja hiljemgi," hädaldas ta läinud aasta oktoobris.

Galojan andis teada, et ta ei ole rahul ka meie peaministriga. "Aga meie praegused juhid, näiteks nagu peaminister Andrus Ansip, ongi ju tuntud oma nõukogudeaegse süsteemi lembuse poolest. Kas härra peaminister ajab nüüd minu peale koerad, nagu Tartus tudengide peale? Ma ausalt öeldes ei imestaks selle üle."