Veel huvitavaid fakte Elizabeth II-st:

Kuningannaks kroonimisest saadik on Elizbeth II saanud 387 700 auhinda, medalit ja tiitlit. Muuhulgas leidub kogust ka muusikatööstuse kuldplaat "Golden Jubilee" (Kuninganna 50 aastat võimul - esinesid Ozzy Osbourne, Paul McCartney, Elton John ja Phil Collins.) rokk-kontserdil salvestatud plaadi müügi eest.

Kuninganna poolt korraldatud aiapidudel on käinud kokku rohkem kui miljon inimest.

Kuninganna on käinud külas 130-s riigis ning teinud kokku ligi kolmsada ametlikku visiiti. Kanadas on ta käinud 23 korda ja Austraalias 16.

Elizabeth on saanud kingiks loomi, näiteks jaaguari, laiskloomi ja kaks kobrast. Loomad elavad Londoni loomaaias.
Lisaks on talle kingitud laadungeid ananasse, mune, krevette ja karbitäis mao mune.

Elizabeth astus 1945. aastal sõjaväkke ning õppis seal autot juhtima.

Kuninganna on pidanud istuma 139-l korral kannatlikult kunstniku ees, kui viimane temast järjekordset ametlikku portreed maalis.

Elizabeth on koera-inimene. Tal on olnud rohkem kui 30 korgi tõugu neljajalgset sõpra, alustades Susanist, kelle ta sai 18. sünnipäevaks. Teiste korgide nimed on olnud näiteks Emma, Linnet, Monty, Holly ja Willow.

Elizabeth on maailma suurima roosa teemanti omanik. Selle kinkis talle 1947. aastal geoloog Dr. John Williamson.
Lisaks peitub kuninglikus varakambris India valitsejatelt omal ajal varastatud teemant Kōh-i Nūr ehk "Valguse mägi". India on seda korduvalt ja tulutult tagasi nõudnud.

Elizabeth ei oleks Eesti linnatänavatel just väga silmatorkav, sest ta on vaid 160 sentimeetrit pikk.

Elizabethil on komme saata teemantpulmade (60 aastat) tähistajatele õnnitlustelegramme. Kokku on ta neid saatnud umbes 300 000.

Tegelikult on kuningannal kaks sünnipäeva. Üks on 21. aprillil, teist peetakse aga suure avaliku peoga juunis, kui ilm juba parem on.

FOTOD - Elizabeth II 1983. aastast tänapäevani: