Tamla tunnistas, et vaatab endiselt televiisorit, samuti "Aktuaalset kaamerat". "Aga kuna meie telekavaatamist dikteerib üks kahe ja poole aastane noormees, siis pigem vaatame ETV 2-te, sealt tulevad lastesaated."

Pika telekarjääri teinud Tamla peab ennast pigem mõõdukaks televaatajaks, kes ei ole liiga kriitiline. "Eks ma oskan paljudele asjadele kas tähelepanu pöörata või silma kinni pigistada, kuna ma tean selle töö telgitaguseid," tõdes ta.

Tamla avaldas, et töötab praegu riigikantselei tippjuhtide kompetentsikeskuses nõunikuna. "Mul on selline kõlav ametinimetus nagu nõunik. Tegeleme igapäevaselt tippjuhtide ja nende järelkasvuga. Hoolitseme selle eest, et Eestil oleks avalikus teenistuses maailma kõige ägedamad tippjuhid. Nii praegu kui ka tulevikus."

Marko Reikop uuris, et mis nõu täpsemalt Tamla oma ametis jagab, vastust sellele aga ta ei saanud. "Kõik see on väga konfidentsiaalne. Jään praegu vastuse võlgu," ütles Tamla.

Monika Tamla alustas Eesti Televisioonis töötamist sajandivahetusel, ta on olnud "Terevisiooni" uudistetoimetaja-saatejuht ning 2007. aastal liitus "Aktuaalse kaameraga". Tänavu 1. mail juhtis staažikas uudisteankur viimast korda "Aktuaalset kaamerat".

"Ma tunnen, et antud ajahetkel pakub see töö mulle kõige põnevamat väljakutset ja arenguvõimalust," kommenteeris ta märtsis ERRi meelelahutusportaalile Menu televisioonist lahkumist. Tamla ametissenimetamise käskkirjast oli näha, et brutopalka hakkab saab ta 2000 eurot kuus.

Tamla sõnas toona, et lahkumise põhjused olid isiklikud ja keegi teda selleks survestanud ei olnud. Ainest spekuleerimaks Tamla lahkumise konfliktsemaid tagamaid andsid mitmed intervjuud, milles Tamla avalikult oma tööandjat kritiseeris, paljastades uudistetoimetuse sisepinged, juhtimiskriisi ja koondamiste tagamaad.