Oletatav vandenõu

Vandenõuteooriad Diana mõrvast hakkasid liikuma juba naise surmaööl, sest alles samal päeval olevat Diana vihjanud ühele Briti suurimale ajalehele eelseisvast "hämmastavast teatest", mis nüüd kahtlustäratava või intrigeerivana mõjus. Paar päeva pärast surma paiskas BBC eetrisse oletuse vandenõust: see kommenteeris propagandistlikes toonides Liibüa liidri kolonel Muammar al-Qaddafi kõnet, milles süüdistati nii Inglismaad kui ka Prantsusmaad salajases kokkuleppes Diana kõrvaldamiseks, sest paljudele väga mõjukatele isikutele nende valitsuses polevat meeldinud troonipärija ema abiellumine moslemiga.

Printsessi surmas on kahtlustatud nii CIA'd, Mossadi, islami fundamentaliste, Saddam Husseini, IRAd ja vabamüürlasi.

Peamised kahtlusalused

MI6

MI6 tagurlikumad jõud olevat võtnud endale õiguse vabaneda kuningakoja naisest, kelle hoiak lubas oletada, et nad on valmis paljastama Windsorite silmakirjalikkuse. Diana valmisolek minna üle islami usku ja abielluda kahtlase taustaga ärimehe pojaga olevat olnud viimane piisk karikasse.

Sõjatööstuslik kompleks

Diana oli välja kuulutanud sõja salakavalate relvade vastu nagu maamiinid, olles avalikult kritiseerinud Ühendatud Kuningriike, kui sõnakõlkutajaid. Kardeti, et Diana võib pöörduda kogu nende toodangu vastu. Kindlasti oli nende huvides kõrvaldada isik, kel olid olemas kõik eeldused käivitada kõigi aegade võimsaim rahupooldajate liikumine.

Kahekümne kuue komisjon

Kahekümne kuue komisjon olevat salajane üksus, mis koordineerib USA ja Ühendatud Kuningriigi salaluurete operatiivtööd. Tegelikult olevat see töövahend mõjukate ringkondade jaoks, kes tahavad arendada USA ja Suurbritannia vahel valitsevad erisuhted teistele riikidele suletud liidulepinguks. Diana erakordne populaarsus ja tema vastumeelsus igasuguste salalepete suhtes (ning valmisolek need paljastada) oli piisav põhjus, miks Diana võis komisjoni meelest nende jaoks ohtlikuks osutuda.

Printsess Diana ise

Ühe hüpoteesi kohaselt olevat printsess Diana oma surma lavastanud, et pääseda avalikkuse koormavast tähelepanust ja elada Dodiga väljaspool pidevat tähelepanu ja õnnelikult. Ühtegi tõendit hüpoteesi tõestuseks muidugi ei ole.