“Jah, okas on hinges!” tunnistas Rannap alustuseks sügavalt ohates. Hoogu võttes nentis ta seejärel aga ülima viisakusega, et on tore, et tema lugusid tehakse. Kaua ei pidanud raadiokuulaja aga ootama, et Rannapi ärrituvast hääletoonist kumaks üha enam läbi iroonia, meelepaha ja kõigile geeniustele omane nipsakas üleolevus. “Nagu ma aru olen saanud, koosneb kava ju peaaegu eranditult ainult minu lugudest, mis on ka loomulik, sest ega teiste lugudest pole ükski tänapäevani tuntuks jäänud, välja arvatud mõned Alenderi lood!” nentis ta resoluutselt.

Korraks tõmbus Rannap veel tagasi ja kiitis Ruja-projekti valitud laulja Taavi Petersoni oskusi, ent pidi ometi sealjuures toonitama, et peab ennast Taavi tähelennu juures kõige märgilisemaks tegelaseks. “Mina avastasin ta sealt saatest ja kaitsesin teda terve ülejäänud saatemeeskonna eest, kaasa arvatud Nõgisto, kes tahtis teda sealt ära ajada! Miks nad seda Rujaks nimetatavad, on väga piinlik! Ma saan aru, et Nõgisto tundis vahepeal, et tema roll on ansamblis liiga väike ja tahtis ise olla führer ja juhtida ja korraldaski siis nii, et tõrjus minu kõrvale ja pani paariks aastaks kokku uue ansambli koos Margus Kappeli ja Priit Kuulbergiga, miskipärast aga seda Rujaks nimetades,” kraapis Rannap igivanalt konfliktilt ämblikuvõrke maha.

Sinnapaika suurmeeste tüli aga ei jäänud, sest ka nüüd, aastakümneid hiljem, leiab Rannap, et Nõgisto sai hakkama lihtlabase vargusega. “Mina jäin ilma oma ansambli nimest ja tegin siis Noor Eestit ja Hõimu. Mingil hetkel käis aga see teine kirjanduslik Ruja alla ja siis tegime pop-Ruja edasi. Siis aga sai Jaanus teist korda hakkama sama asjaga, et võttis minu seljataga mängijad kokku ja…,” võttis Rannap korraks hingetõmbepausi. “Eks loomulikult võib igaüks teha palju ansambleid, nad kõik mängisid ka mujal: Alender Teravikus, Andromeedas ja Nõgisto In Spe’s. Aga küsimus oli ansambli nimes. Miks ta selle varastas? Ja nüüd 60-aastasena tegi ta sama poisikese triki juba kolmandat korda! Nimetada seda “Kohtumiseks Ruja muusikutega” on absurdne!” oli Rannap viimse piirini endast väljas.

Ta ei peljanud mainida ka seda, et ei lööks risti ette Tarbijakaitseametisse pöördumise ees, kuna Rannapi kinnitusel on Rujast aastakümnete jooksul läbi käinud lausa 40 muusikut. “Kui reklaamida kohtumist Ruja muusikutega, siis selleks oleks Alender, Rannap, Tiit Haagma, kes on mänginud läbi kõikide perioodide, ja siis Jaanus Nõgisto. Ühtki muusikut, keda inimene teab, laval ei ole! Mul on selline tunne, et Nõgisto siiralt usub, et tema ongi ansambel Ruja. Tal on aga adekvaatne ümbritseva mõistmine häiritud, mul on suur kaastunne ta vastu, kui ta arvab, et rütmikitarri mängija esindab Rujat, aga see, kes seal laulab, või on lood kirjutanud, pole tähtis! Nõgisto omal ajal ise kuulutas välja, et Ruja ei tule enam kunagi kokku. Aga kuulutada nüüd taaskohtumist Ruja muusikaga — see on täpselt sama mõiste, nagu esineks ansambel Ruja. Vaeseke, tal on vist küll kõik need asjad sassis ja mingid luulud. Varem kui ta figureeris artiklite pealkirjades, siis ikka nii, et “Nõgisto: mina olen ansambel Ruja au, mõistus, südametunnistus!”. Selline kommunistliku partei demagoogia! Ma alati mõtlesin, et ta on lihtsalt kõrvale tõrjutud ja tahab tähelepanu, aga nüüd ma näen, et ta usubki, et tema on Ruja,” kulmineerus Rannapi tiraad.

Kuid see polnud veel kõik, "klaveripojal" jagus kibedaid sõnu ka kontserdikorraldaja aadressil. Sest nagu ka saatejuht vahele julges pakkuda, poleks Rannap kõnealuse projektiga nagunii liitunud. “Mulle lihtsalt ei meeldi see säästukorraldaja Tartu Kontsert, kes teeb liiga odavalt asju! Mind ei tõmba turismitalud ja mõisapargid — see on liiga odav ja väike. Meile on pakutud aastate jooksul ka kõige suuremate korraldajate poolt vägevaid kontserte, aga me pole Nõgistoga kunagi jõudnud kokkuleppele, kes võiks olla laulja. Ja, muide, kui ma olen Taavit pakkunud, siis on Nõgisto alates superstaarisaatest olnud alati väga vihaselt Taavi vastu ja nüüd tuleb välja, et juba 3-4 aastat on ta temaga projekti kokku pannud. Ja kui me oleme Nõgistoga muudest teemadest rääkinud, siis ta on seda koguaeg valetanud ja varjanud oma vahepeal tekinud sümpaatiat!”