Kevadel kukkus Eesti parim motokrossisõitja AVO LEOK oma selgroo puruks. Mehe alakeha on nabast alates halvatud ja Eesti arstid ei anna talle lootust.  Leok läks Moskvasse.

Täna on Avo (34) ema Milvi kodus Sõmerpalus ja isa Väino koos pojaga teist nädalat  Moskvas uuringutel. Avo seljaüdist on võetud proovid ja pandud kasvama. Nii saadud rakud süstitakse seljaajju tagasi. Ravi kestab jõuludeni. Moskva, teadagi, pisaraid ei usu. Eks näis, kuidas läheb…

 

See oli mai algul Hollandis, motokrossi mekas, treeningsõidul. Avo Leok läks otsima paremat raja läbimise soont ehk trajektoori.


«Vahel on halb start ja siis tuleb otsida möödamineku sooni. Seda ei tea iial. Tegin väga pikka hüppe raja äärde. Seal oli pinnas pehme, tsikkel jäi porri kinni ja ma lendasin väga teravalt üle lenksu. See oli väga äkiline kukerpall, mis tuli väga ootamatult. Lendasin rattalt maha ja hiljem kukkus mulle mootorratas veel otsa. Kuid ei kukkumine ega ka mootorratta löök saanud saatuslikuks, vaid see järsk pidurdus, kukerpall üle lenksu,» räägib Avo Leok.


Täna järgib Avo tohtrite soovitusi, tegutseb selle nimel, et terveks saada. Mis peamine — ta usub sellesse rohkem kui arstid.



Loe lähemalt 13. detsembri Kroonikast