Vaid 14 kuuga muutus säravast popstaarist langenud kuulsus, kes viimaks oma kodust voodi külge aheldatuna välja tassiti, vahendab Mirror.

Kuigi kõigil on selgelt meeles jahmatav otsus oma juuksed maha ajada, siis seni pole selle tegelikku põhjust keegi kindlalt teadnud. Värske dokumentaal avalikustab kogu saladuse.

Kõik sai alguse, kui staar põgenes oma raviasutusest ja ilmus endise abikaasa Kevin Federline'i maja juurde. Spears nõudis kohtumist nende kahe pojaga Seani ja Jaydenit, kuid endine kaasa keeldus.

Vihast peaaegu nõrkenuna tormas Spears esimesse juuksurisalongi ning nõudis, et keegi ta juuksed maha ajaks. Tööl olnud Esther Tognozz keeldus seda 70 fotograafi ees tegema ning kohe, kui ta selja keeras, haaras staar ise masina ja hakkas oma lõikusega peale.

Kõike näinud ihukaitsjad ei teinud seepeale midagi ning proovisid lihtsalt takistada fotograafe, kes sündmust jäädvustada soovisid. "Tal oli viis ihukaitsjat, kes hoidsid fotograafidel silma peal," meenutas juuksur.

Juuksurist võttis staar suuna otse tätoveerija juurde ning seda mäletab ka õhtul stuudios tööl olnud Emily Wynne-Hughes. Wynne-Hughes kirjeldab, et kui fotograafid ja staar kohale jõudsid, kuulis ta õuest metsikut kisa ja möirgamist. "Ma ei olud kindel, mis toimub, arvasin, et õues on meeleavaldus, aga siis nägin välgutamist. Uks läks aeglaselt lahti ja kapuutsiga tegelane astus sisse."

Staar nõudis tätoveeringut, millel on teise naise huuled ning risti üle nende. Wynne-Hughes oli esimene, kes julges reageerida ning uuris staarilt hoopis, miks ta oma juuksed ära ajas. "Ta vastus oli natuke veider. Ta ütles, et ma lihtsalt ei taha, et keegi mu pead katsuks. Ma ei taha, et keegi mu juukseid katsuks. Mul on kõrini, et kõik alati mu juukseid näpivad."

Lauljanna välimust hakati karmilt jälgima alates 1998. aastal ilmunud singlist "Baby One More Time". Kontrolliti kõike, mida staar oma välimusega teha soovis. Isegi kingi ei tohtinud üksi valida.

Vastupidiselt varasemale polnud lauljanna meeskonnal stuudios seekord mingit huvi sekkuda. "Tundus, et neid isegi ei huvita. Ma tundsin sellist metsikut pinget ja meeleheidet, mis õhus oli. Kõik nagu ootasid mingit plahvatust."