Korsten, kes oli enda sõnul lihtsat ehitustööd tegemas, oli politsei käitumises äärmiselt nördinud. Pealegi oli politsei mehe sõnul kohal juba kell 22.10, kui pole veel öörahugi.

"Mina tegin majast 70 meetrit eemal ahju ja mingi muusikat ei kuulnudki," rääkis pahur lorilaulik Publikule.

"Neil on kamba peale üks sitane püstol!"

Korsten seletas, et kohale tulnud politseinik hakkas tal kohe käsi väänama ning viis ta dokumentide puudumist tõttu kordonisse.

Laulja rääkis, et oleks saanud kordonist vabalt ära põgeneda. "Neil on kamba peale üks sitane püstol!" jätkas kuraasikas mees Ruhnu korravalvurite mustamist.

"Nad ju tunnevad mind ja teavad, kes ma olen," ei saa Korsten aru, miks teda ahjuehitamise juurest pidi vägisi ära veetama. Politsei põhjendas mehe sõnul oma käitumist sellega, et laulja olevat viibinud kuriteopaiga läheduses.

IMG_0572

Korsten rääkis, et tema seda majaperemeest, kust vali muusika tuli, üldse ei tundnudki.

"Teen politseinikust ooperi!"

Lorilaulik lubas nüüd politseiniku, kes ta kordonisse viis, laulu sisse panna.

"Sellest tuleb pikk ooper!" lubas Korsten ja kinnitas, et on juba Andrus Kivirähkiga läbi rääkinud ning lugu võib peagi kuulda "Rahva oma kaitse" saates.

Politsei: tegemist oli seadusliku ning tavapärase tegevusega

Politsei kinnitab, et 23. augustil kella 22.55 ajal sai tõepoolest Lääne Prefektuuri juhtimiskeskus väljakutse, et Saare maakonnas Ruhnu vallas häirib vali muusika kohalikke elanikke.

mu Isamaa on minu arm

Juhtumi uurimiseks on alustatud väärteomenetlust, mis selgitabki välja kõik sündmusega seotud asjaolud.

Politsei sõnul kehtestab öörahu kohalik omavalitsus. See aga ei tähenda sugugi seda, et kui avalikus kohas häiritakse kõrvaliste inimeste rahu väljaspool kehtestatud öörahu, siis oleks see täiesti lubatud.

"Sotsiaalses keskkonnas elades peame me tahes tahtmata üksteisega arvestama – ja kui tegemist on õiguserikkumisega, siis politsei ka sekkub," selgitas politsei.