Riina, 44:

"Kas tõesti on nii tähtis, mida mingil suvalisel hetkel mingi naine omale selga on pannud? Olgu selleks siis Kersti Kaljulaid kinos käies või Kelli Sükijainen uudiseid lugedes. Minu arust me elame 21. sajandil ja juba pikki aastaid võivad naised näiteks valimistel hääletada, mõelge - kandideeridagi!
Naised sõidavad autodega, täiesti legaalselt. Noh, et lähed autokooli ja kui sõidu selgeks saad, antakse juhiluba. Tööl võivad ka kõik naised käia. Aga millegipärast seda kõike saadab mingitsorti haiglane avalik huvi, mida nad oma igapäevatoimetusi tehes küll selga on visanud.

Kas me oleme kokku lugenud Jüri Ratase lipsud või Margus Tsahkna triiksärgid? Ilmselt mitte, eksole! Kujutate ette, president pani püksid jalga ja läks kinno "Novembrit" vaatama. Mina panin ka püksid jalga ja läksin eile kinno täpselt sama filmi vaatama. Aga selle vahega, et mind ei pildistanud keegi ja hiljem ei kommenteerinud mu "julget valikut". Paljud naised panevad igal hommikul juba 20. sajandi algusest pükse jalga.

Ja mida on mingil Perekooli "kägudel" kaagutada TV 3 uudisteankrute rõivastuse asjus? Kaks naisterahvast, kes juba mõnda aega uudistetoimetuses asju ajanud ja tööd teinud saavad nüüd rohkem ekraaniaega ja see tähendab automaatselt ka kriitikat? Kas Mart Mardisalu läikiva ülikonna kallal ilkus keegi? Mina küll ei mäleta, et nõnda oleks olnud.

Need on ainult kaks näidet meie igapäevast. Olen juba elanud pika elu ja kasvanud üles patriarhaalsel nõukaajal, mil naine rääkis kui kana pissis. Leian, et nüüd enam ometi ei peaks me nii triviaalsetel teemadel lällama. Kui naisjuht on ebakompetentne, siis räägime tema puudujääkidest saatejuhina, presidendina, firmajuhina, autojuhina või millena iganes. Aga ärme palun võta endale õigust arutleda nende kehakatete üle."

Hea lugeja, anna teada, kas sinuarust on tähtis, mida naised oma tööd tehes seljas kannavad või peaks keskenduma siiski nende professionaalsusele?