«Ma olen terve maailma läbi tuuritanud, aga sellist luksust pole varem kohanud,» kiidab lauljanna ANNE VESKI, kes nautis Hongkongis ja Macaus sealse Eesti aukonsuli venna, multimiljonär Hei Wan Liu külalislahkust.

 


 


 
Palju käinud ja näinud Anne (52) ning ta abikaasa Benno Beltšikov (61) tunnistavad, et reis võttis neid sõnatuks. Hei Wan Liu on mõjukas ettevõtja ja suurepärane võõrustaja.
«Mul tuli vist mitu kilo juurde,» muheleb Anne. «Eined kestsid tunde ja olid mitmekümnekäigulised. Sealsed kokad oskavad võrratuid maiuspalu valmistada.»
Hiinlastel on kombeks külalistele parimat pakkuda. Annet ja Bennot sõidutas stiilne Rolls Royce ning nad elasid luksushotellides, mille kristalli- ja kullasära võttis silme eest kirjuks. Reis langes ajale, mil peeti Wan Liule kuuluva 55korruselise ärihoone The Praia sarikapidu. Kuna maja pole veel päris valmis, siis sõideti pilvepiirile ehitusliftiga. Lauljanna tunnistab, et tõus võttis südame alt kergelt kõhedaks. Benno aga imestab, et pilvelõhkuja tellingud olid bambusest ja paistsid pealtnäha suhteliselt ebakindlad. Sarikapeol lauluks siiski ei läinud.
«See oli mulle esimene reis, kuhu ma olin nii kutsutud, et mul polnud laulmiskohustust,» lausub Anne. «Vastuvõtt oli äärmiselt soe ja meid saatis kogu aeg peomeeleolu.»
Võõrustajad hoolitsesid kaugete külaliste eest sellise agarusega, et Annel ja Bennol ei jäänud šopingukski aega. Mõned pakid maitsvat jasmiiniteed jõuti siiski kaasa osta, talvel on aurava teetassi taga mõnus eksootilist sõitu meenutada…