"Pildiseeria alusinspiratsioon peitub Lenna uues laulus Slingshot, mis osaleb ka Eesti laul 2017 konkursil. Laul räägib inimeste kooskõlast ümbritsevaga, selle hoidmise vajadusest ning armastusest meie laiema ühisosa vastu," kirjeldab fotode autor Rene Türk pildiseeria sünnilugu.

"Ühtlasi juhib tähelepanu, et oleme piiril, kus võime kõik kaotada. Meil on vaid üks planeet - see on meie ühine kodu," täpsustab Türk, kes on igapäevaselt fotograafiaga tegelenud kolm aastat ning on pälvinud mitmeid rahvusvahelisi ning kodumaiseid tunnustusi.

"Teiseks inspiratsiooniks on Lenna enda olemus, kes kehastab oma igapäevases elus rohelist ja kogukondlikku mõtteviisi ning kelle loomus on nagu päike, kui paistab, siis soojendab kõiki. Pildiseeria sündis Mongoolias, kohaliku nomaadrahva, põhjapõdrakasvatajatest dukhade juures," täpsustab Türk.

Lennaga koostöös on Türkil praegune pildiseeria juba teine. Esimene ilmus täpselt aasta tagasi nime all “Pilvepiiri muinasjutt” vägivallatutest lambanahkadest, fotoseeriat näed SIIT!

Fotograaf Rene Türki tegevumisi saab jälgida Instagramist.