Tiitsaar selgitas, et saab aru, miks politsei luba ei andnud, kuid juba nädalaid kodus istumine muutub üha tülikamaks. Ometi leidub ikka hulgaliselt neid, kes piirangustest kinni ei pea. "Pole ju aimugi, kaua see kestab, inimesed ei kuula ju sõna."

"Ma tunnen kõigile inimestele kaasa, kes on sarnases olukorras," tervitas Tiitsaar kõiki, kes tublisti kodus on püsinud ja rahvarohkeid kohti vältinud. "Kui käime kõik kambakesi piknikul, siis seda hullem ja kauem see olukord ja teadmatus kestab. Ei oleks uskunud, et 2020 pean muretsema selle pärast, et ma ei saa Saaremaalt välja sõita ja oma tööd teha."

Tiitsaar lisas, et õnneks on valitsus nüüdseks liikumise piiranguid veelgi karmistanud. "Selle üle on saarlastel kindlasti hea meel. Muidu oli kõigil halb vaadata ülejäänud Eestit. Kui teised ringi käivad, siis meie istume siin kogu riigiga pärast veel peale tunde. Ei tasu saarlasi ka põlata selle pärast, kus me elame. Nagu Corona õllegagi oli, et milles see õlu süüdi on," naljatas poetess.

Kuressaare jaoskonnajuht Rainer Antsaar selgitas, et jaoskond saab iga päev ligi kümme pöördumist, milles soovitakse eriluba mandrile liikumiseks. "Loa anname üksikutel juhtudel. Paljudele inimestele oleme aga selgitanud, et nad ei pea eriluba taotlema, sest sõidusoov on juba lubatud valitsuse korralduses välja toodud erisustega." Siiski leidub veel üksikuid, kes piirangutega päris hästi kursis ei ole. "Kuivastus selgitame neile, kes mandrile sõita ei saa, miks see praeguse piirangu tõttu lubatud ei ole. Politseinikud annavad endast parima, et aidata sel juhul leida nende murele lahendus."

Politsei lähtub eelkõige valitsuskomisjoni korraldusest, millega on paika pandud, kellel on saarte ja mandri vahel lubatud liikuda ja kellel mitte. "Näiteks on see lubatud inimestele, kes tagavad elutähtsaid teenuseid. Nende hulka kuuluvad arstid ja kaitseliitlased või hädaolukorra lahendamisse kaasatud inimesed. Inimestel on samuti lubatud minna mandrile koju või tööle. Sel juhul ei saa nad aga Saaremaale naasta enne liikumispiirangu lõppu. Neil juhtudel eriluba taotleda ei ole vaja."

Antsaar paneb kõigile südamele, et oluline on võimalusel siiski kodus püsida. "Eriolukord on väljakutseks meile kõigile. Saarte ja mandri vahel kehtestatud liikumispiirangu eesmärk on tõkestada viiruse levikut ja kaitsta inimesi. On tänuväärne, et paljudel inimestel on täna võimalus teha kaugtööd. Usun, et see võimalus aitab viiruse leviku tõkestamisele kaasa. Tahan ka tänada kõiki saarlasi mõistva suhtumise eest ja palun püsida kodus ning vältida rahvarohkeid kohti."