Prantsuse pop-jazz sensatsiooni Nouvelle Vague ninamees Marc Collin elab Pariisis kahtlasevõitu kuulsusega linnajaos ja sõidab autoga, mis tema sõnul on vana, kole ja räpane. Raha oleks mehel luksuseks küll, aga ta ei hooli välisest särast.

Nouvelle Vague edu saladus peitub džässivõtmes kaverdatud punk-, rock’n’roll- ja indie-hittides. Palad, mida publik on harjunud kuulma käredas esituses, on nende ettekandes sulnis salongimuusika. Sel reedel esineb bänd Nokia Kontserdimajas, kus Marc Collin lubab unustamatut õhtut.


Nouvelle Vague lood on kõlanud telesarjades, nagu «Nip/Tuck», «Glee» ja Grey anatoomia» ...

Me bändi liikmetel on palju erinevaid projekte. Kirjutan ise, jah, ka päris palju filmimuusikat. Nouvelles saavad kokku toredad inimesed paljude toredate ideedega. Järgmisel aastal tähistab projekt kümnendat sünnipäeva ja sellega seoses on meil mõttes oma kontseptsiooni muuta. Hetkel tegelengi aktiivselt uue albumi tarvis oma lugude loomisega.

{poolik}
Mida artistid, kelle laule te kaverdate, asjast arvavad?

Oleme teinud Depeche Mode’i, Billy Idoli, The Cure’i ja paljude teiste lugusid. Tagasiside on olnud ainult hea. Neile meeldib see, mida teeme, sest teeme seda hoopis teises võtmes.

Justin Bieber on praegu kuum. Kas tema loo «Baby» kaverdamine tuleks kõne alla?

Ma olen selle artisti nime küll kuulnud, kuid tema muusikast ei tea ma kahjuks midagi. Jään vastuse võlgu.

Kas bänd on sinu jaoks töö või hobi?

Nii ja naa. Ma ei pea hommikuti kusagile aja peale tõttama. Kui tahan, lähen stuudiosse, kui ei, siis mitte. Muusika on mu kirg. Teen tööd, mis on mu kirg. See on parim kooslus üldse, mis olla saab.

On sul lisaks muusikale mõni kirg? Kogud midagi või teed joogat?

(Naerab.) Ei-ei. Joogat ma kindlasti ei tee. Mu kirg on muusikainstrumendid. Pille on mul päris palju ja igat sorti ning ma olen neist paljude saamise nimel kurja vaeva näinud.

Kui palju sai igapäevaselt muusikat kuulad?

Varem kuulasin nonstop, pidevalt. Viimasel ajal naudin kodus olles järjest enam vaikust. Ma väga palju ei kuula, sest tavaliselt on mul endal pill käes.

Muusika toidab küll hinge, kuid kas ka rahakotti?

See on kahe otsaga asi. Ma ei ela luksuses, sest see pole minulik. Ma ei vaja uhket autot ega hooli kallitest riietest. Asjad kui sellised mind ei köida. Muusika on see, mis mind tõmbab, ja sellesse investeerida pole mul kunagi kahju. Ka reisimisele kulutan alati hea meelega.

Jah, mul on võimalus osta mis tahes päeval lennupilet mis tahes kohta ja sõita. Võin enda äranägemise järgi teha mõnusa pika nädalalõpu New Yorgis või Lõuna-Aafrikas. Ja ma tõesti naudin seda võimalust.

Nii et uhke autoga sa ringi ei sõida?

Ei-ei! Mu auto on vana, kole ja räpane. Mitte keegi ei taha seda! Ma elan Pariisi mitte just kõige uhkemas linnajaos ja kui see auto maja ees seisab, ei pea ma muretsema, et keegi selle ära viib. Ma ei pea mõtlema, et keegi seda endale tahab. Saan rahulikult magada.

Kus Nouvelle Vague rohkem esinemist naudib – intiimses lokaalis või vabaõhufestivalil?

Tead, see oleneb. Vahel on väikeses klubis uskumatult lahe atmosfäär ja teinekord on jälle suurel laval superhea olla. Kõik oleneb hetkest, iseendast, publikust ja üldisest meeleolust.

Nouvelle Vagues on äraütlemata ilusaid naisi... On teie suhted vaid töised või on aeg-ajalt õhus ka elektrit?

(Naerab.) No vahel on ikka elektrit ka...

Sa oled vaba mees?

Ma olen täiesti vaba. Sellepärast võibki koos musitseerides romantika tekkida ning vahel ehk ka midagi rohkemat...

Kuidas te esinemisteks valmistute? Väike naps?

Laval me päris kindlasti kunagi purjus ei ole. Võib-olla võtame vahel pokaali veini või mõned õlled, kuid nina täis ei tõmba kunagi. See pole meie moodi. Vahel on hea minna hotellituppa ja end korralikult välja puhata ja teisel hetkel jälle kisub pidutsema. Erinevates riikides esinedes tekib paratamatult isu tutvuda kohalike klubide ja pubidega. (Naerab.)

Kas leiate enne ja pärast kontserti aega ka publikuga juttu puhuda?

Muidugi. Lava taha me peitu ei poe ja kui vähegi võimalik, oleme kuulajatega koos. Tead sa häid kohti soovitada, kuhu Tallinnas minna võiks?

Mõtlen veidi ja annan teada. Mida suvi teile toob?

Pärast Eesti kontserti suundume Lõuna-Aafrikasse, sealt Valgevenesse, siis Istanbuli. Ees on ootamas ka festival Inglismaal. Praegu meie graafik väga tihe ei ole, sest tegutsen uue albumi kallal. Viimane plaat ilmus kaks aastat tagasi ja uue materjali valmistamine käib täie hooga.

Esinemas pole te Eestis varem käinud, aga sa ise turistina?

Ei! Ja ma tõesti ootan sinna jõudmist väga.