Kohus otsustas reedel, et kuna 30-aastane ASAP Rocky võib üritada Rootsist põgeneda, jäetakse ta kinnipidamisasutusse.

"Ta on väga pettunud ja see on tema tuuri jaoks tõeline katastroof," sõnas räppari advokaat Henrik Olsson Lilja.

Rocky pidi möödunud pühapäeval esinema Wireless festivalil Londonis, meest ootasid seal 50 000 fänni. Samuti oli lähinädalatel planeeritud kontserdid Iirimaal, Saksamaal, Venemaal ja mujal üle terve Euroopa.

Advokaadi sõnul on kinnipidamine ebavajalik ja ta esitab kindlasti apellatsiooni. "Sellise kaliibriga artist tuleks kindlasti siia tagasi, kui hiljem peaks toimuma kohtuprotsess," lisab advokaat.

Uurimise all olevad sündmused said alguse üle-eelmisel pühapäeval Stockholmis, kus räppar enne kontserti aega veetis. Rootsi ajaleht Aftonbladet avaldas videoklipi, kus räppar tõstab tänaval ühe mehe üles ja viskab ta vastu maad.

ASAP Rocky postitas samal perioodil ka kaks klippi Instagrami. Räppari sõnul näitavad need, et kaks meest jälitasid tema seltskonda.

Ühes klipis võib näha veidi sagimist, mille käigus lähevad katki võõra mehe kõrvaklapid. Teises ütlevad Rocky ja tema saatjad, et võõrad mehed neid rahule jätaks. "Me ei taha teiega kakelda," ütleb räppar videos.

"Me ei teadnud neid kutte ja me ei tahtnud tüli," kirjutas Rocky Instagramis. "Ma olen süütu," lisas ta.

Advokaadi sõnul oli räppari reaktsioon enesekaitse.

Rootsi prokuratuuri kõneisik Karin Rofander sõnas, et uurimine käib. Juhul, kui prokuratuur leiab piisavalt tõendeid, minnakse kohtusse.