IMRE SOOÄÄRe ja Martin Breueri rajatud majutus- ja toitlustusasutus Pädaste Mõis valiti maailmakuulsa Andrew Harper\'s Hideaway Raporti 2009. aastaauhinna võitjaks. Kusjuures 20 parima sekka pääses Baltoskandia regioonist vaid kaks hotelli.



1. Vee valem on H2O. Imre, mis on sinu valem?
3X+ ehk  positiivsus, positiivsus ja veel kord positiivsus. Iga hea energia, mis endast välja kiirgad, tuleb sulle mitmekordselt tagasi. Samuti on negatiivsega.
 
2. Aga siiski edu valem?
Edu on liiga suhteline määratlus, et seda objektiivselt hinnata. Veel ebamäärasem oleks seda valemisse panna. Ma ei leia, et ma edukas olen, ja see pole kunagi ka mu eesmärgiks olnud. Minu jaoks on oluline protsess, kulgemine ja selles osalemine. Küllap on mul ka naiivne soov natuke maailma parandada ja see on suurim nuhtlus mul kaelas. Ilma selle soovita oleks palju lihtsam elada.
 #end#
3. Sa oled veidi müstifikatsioon nagu kõik need multimehed Eestis. Mõisaarendaja, saadik, laululooja ja orgunnimees... Kelleks end ise pead?
Olen läinud vooluga kaasa ja kõik need teemad on tulnud iseenesest mu juurde. Ma ei ole oma teada kunagi teadlikke valikuid teinud. Kui muusikat loon, siis tunnen, nagu keegi teine vajutaks mu sõrmi klahvidel. Mina olen ainult vahendaja, lasen energial endast läbi voolata ja püüan aeg-ajalt mõned märksõnad kinni.
 
4. Kas Pädaste mõis on sinu elutöö?
Pigem elustiil, aga loomulikult ka lõputu töö. Teed ühe otsa korda, hakkab teine juba lagunema. Kogu seda energiat, mis läheb mingi vana lagunenud asja elluäratamiseks, ei saa kindlasti ühegi skaalaga mõõta. Iga pühendumus on elutöö, kui seda südamega teha.
 
5. Kelle idee oli mõisahotell?
See idee oli nii minul kui mu äripartneril Martinil algusest peale. See tundus olevat kõige loogilisem funktsioon, et hoonetekompleksi hukust päästa.
Ostsime selle 1996. aastal, nii et 13 aastat kulus maineauhinna saamiseks...
 
6. Millist sisekujundusstiili hindad?
Naturaalsust, lihtsust, aga samal ajal elegantsust, väljapeetust ja väikest vimkat. Kujundada tuleks nii, et ruumile jääks hing sisse. Kui hing on sealt «välja kujundatud», siis on ruum elutu. Püüdsin lähtuda just nendest, loetletud kriteeriumitest.
 
7. Sinu lemmikkoht Pädastes?
Uue kadakapuust klaveri taga, mille Estonia klaverivabrik spetsiaalselt Pädaste mõisale meisterdas. Imeline kõla ja veel mõnusam aroom.
 
8. Kui palju sul on aega mõisnikuelu nautida või on see muutunud puhtalt äriks?
Mõis ei saagi olla puhas äri. See on elustiil, missioon ja respekt ajaloo vastu kõik kokku. Kui mõis ots otsaga kokku tuleb ja plussi jääb, siis on juba väga hea tulemus. Ajaloolise hoone juures on kõik kulud kordi kõrgemad kui ükskõik mis uusehituse puhul. Ma ei usu, et ühegi mõisaga rahaliselt rikkaks saaks. Sisemist rikkust pakub aga mõis nii omanikele kui ka külastajatele.
 
9. Kus kohtasid oma äripartnerit?
Amsterdamis läbi ühiste tuttavate. Tegin tema firmale Kanadas ja USA-s digitehnoloogia turu-uuringute filme. USA on siiani uue tehnoloogia arengus Euroopast ees. Iga kaablifirma näiteks pakub kümneid High Definition kanaleid. Ise olen siiani kõrgtehnoloogia gurmaan. Eesti hotellides pakutakse kõrglahutuspilti alates tänasest minu teada ainult Pädastes.
 
10. Mis on sinu kui tuntud gurmaani lemmiktoit?
Kõik, mis on kodus puuküttega ahjus paksus potis pikka aega podisenud.
Ja juurde võtaks klaasikese kvaliteetset mulliga roosakat Marne jõe kallastel Montagne de Reimsi ja Epernay piirkonnas valminud viinamarjadest tehtud  veini.