Eesti edukaim blogija Mallukas ehk Mariann Treimann jagas paar päeva tagasi enda blogis lugejatele täismahus tasuta Igor Mangi horoskoopi. Kuna tegemist on ühe enim loetavama horoskoobiga Eestis ja selle lugemine on tasuline, siis nõuab Maaleht Mallukalt kopsakat kahjutasu.

Kahjunõue Mallukale saamata jäänud tulu eest on 5320 eurot ja samuti peab blogija tasuma õigusabikulud summas 1104 eurot. Nõude täitmise tähtaeg on 2. veebruar ja kui Mallukas selleks ajaks summat ei tasu, pöördutakse tema vastu kohtusse.

"See oligi minu enda viga. Ma ei eita seda. Ma tegin valesti. See on minut sitt ja ma pean selle ise ära lahendama," lausub Mallukas sotsiaalmeediasse läkitatud videos. Blogija sõnul pidas ta alguses 2. veebruariks 6424 euro leidmist võimatuks missiooniks, kuid usub, et saab Ekspress Meediaga siiski mingisugusele kokkuleppele jõuda: "Võib-olla saaks sellega seda summat vähendada ja laias laastus see kohtusse minek ei ole ka asi, mida peaks kartma. Tegelikult kohus ongi ju õiguse määraja."

"Ega nad ei saa mind ju sundida ka seda päeva pealt välja maksma. Arvan, et siin on kindlasti mingeid võimalusi maksta järelmaksuga või teha mingi maksegraafik," on Mallukas lootusrikas. Blogija nendib, et olukord on nõme, kuid ta peab sellega kuidagi hakkama saama.

Reedel postitas blogija sotsiaalmeediasse emotsionaalse video, milles kurtis, kui raske on tal krõbedat summad kokku ajada. Video all olevas kommentaariumis asusid mitmed Malluka fännid pakkuma oma abi vajaliku summa kogumiseks. Ringlema läks ka naise kontonumber, kuhu on tänaseks päevaks kogunenud juba tuhat eurot.

"Palun ärge kandke mulle raha, tegelikult ka! Päriselt, ma saan sellega lõpuks ka ise hakkama. Ma tunnen, et ma ei viitsi selle asjaga tegeleda ja ma luban, et ma leian ise lahenduse," palub pisarates Mallukas oma fännidel aidata hoopis inimesi, kes seda päriselt vajavad. "Ütlen selge sõnaga välja, et ma ei oota annetusi ja ma ei taha mitte midagi, ausalt."

Paari päevaga tema arvele kogunud raha lubab Mallukas mitte kasutada ning palub hoopis fännidel käia välja ideid, mida sellega teha võiks. "Ma teen endale maksegraafiku ja ma ei soovi mingit korjandust. Ma tegelen ise oma jamaga ja kõik," võtab naine tekkinud olukorra kokku.

Mitmed Publiku lugejad on märkinud, et blogija ettevõttel MALLUKAS OÜ ei lähe just kõige kehvemini. Krediidiinfost selgub, et 13.08.2014 registreeritud ettevõtte MALLUKAS OÜ 2017. aasta müügitulu oli 27 493 eurot. Ettevõtte, mille tegevusalaks on reklaami vahendamine meedias, müügitulu on 2016. aastaga võrreldes tõusnud. Kasumimarginaal 2017 on -0,37 %. See on 2016. aastaga võrreldes langenud.