Postituses rääkis Madonna, et COVID-19 viiruse vastu on juba ammu vaktsiin leitud, aga seda varjati, et rikkad saaksid veel rikkamaks, kirjutab BBC.

Instagram aga muutis video uduseks ning lisas juurde "valeinformatsioon". Lisaks sellele suunas ta kasutajad teisele leheküljele, kus anti selge informatsioon, et koroonaviiruse vastu pole veel vaktsiini leitud.

Video kustutati hiljem Madonna lehelt, aga mitte piisavalt kiiresti, et lauljanna fännide pahameelest päästa. Üks nendest oli laulja Annie Lennox, kes ütles: "See on täielik hullus!!! Ma ei suuda uskuda, et sa toetad sellist jama. Loodan, et sinu konto on häkitud ja sa selgitad seda peagi."

Video kujutas grupeeringut nimega Ameerika eesliini arstid, kes rääkisid USA ülemkohtu ees ürituse ajal, milla organiseeris Teepartei patriootide liikumine.

Videos ütleb Houstonist pärit arst Dr Stella Immanuel, et on ravinud enam kui 350 inimest koroonaviirusest priiks, kasutades selleks hüdroksüklorokiini.

Facebook ja Twitter olid juba eelnevalt selle video oma platvormilt kustutanud, teatades, et see sisaldab valeinformatsiooni. Donald Trump juunior sai aga video jagamise eest Twitterist 12 tunnise keelu.

See ei ole sugugi esimene kord, kui Madonna seoses koroonaviirusega negatiivset tähelepanu tõmbab. Märtsis avaldas ta Instagramis vannist tehtud video, kus teatas, et viirus on hea tasakaalustaja.