Õhk on halbadest ennetest paks olnud vähemalt aasta aega. Nüüd on see käes. Madonna ja Guy Ritchie lahutavad oma kaheksa aastat kestnud abielu. Miks? Ja mis saab lastest?

 

 
 
Kuna paaril pole abieluvaralepingut, võiks Guy (40) sellest abielust kaasa võtta ligi 300 miljonit dollarit — täpselt poole Madonna (50) varast. Aga ta ei taha Madonna raha. Esiteks on tal endalgi 60 miljonit dollarit. Teiseks huvitab teda vaid juurdepääs lastele. Sõprade sõnul on paar kokku leppinud, et Guy saab vaid 20 miljonit dollarit — sama palju, kui maksab nende Wiltshire’i maamaja, mida Guy endale tahab. Lapsed jäävad Madonna hoole alla, kuid Guy’l on igal ajal õigus nendega kohtuda. Ühtlasi peab ta andma kirjaliku lubaduse, et ei räägi nende abielust avalikult.
Lähedaste kinnitusel on selline lahendus Guy’le «suur kergendus» ning ta lahkub sellest abielust «õnnelikuma mehena».
«Guy pole kunagi Madonna raha tahtnud,» räägib üks asjassepühendatu. «Ta tahab võimalust kohtuda oma lastega. Ta tahab rahulikku elu. Guy on rõõmuga nõus alla kirjutama klauslile, mis keelab tal nende abielust rääkida. Rääkimine pole tema stiil. Ta tahab oma eluga edasi minna.»
#end#
Madonna ja Guy abiellusid 2000. aasta detsembris Šotimaal Skibo lossis. Nende poeg Rocco oli siis neljakuune. Suhtest eratreener Carlos Leoniga on Madonnal ka tütar Lourdes, kes sai mõni nädal tagasi 12aastaseks. Paaril on ühiselt adopteeritud poeg David. Guy’le oli see esimene abielu, Madonna on 80ndatel abielus olnud näitleja Sean Penniga.
 
Miks?
Madonna ja Guy vahel käärivad pinged juba pikemat aega. Erimeelsused lahvatasid enne Davidi adopteerimist. Davidiga pidi Guy leppima, ent kui Madonna teatas, et kavatseb Aafrikast veel ühe lapse koju tuua, ähvardas Guy lahutusega. Viimastel kuudel on sõnavahetused ägenenud. Paarile lähedal seisvad allikad räägivad, et nädalatel enne lahutuse teatavaks tegemist suhtles paar vaid oma esindajate vahendusel.
Madonna, kes on parasjagu oma Sticky and Sweet turneel, soovis, et lahutus lükataks edasi tuleva aasta algusesse. Guy aga otsustas, et lahku tuleb minna enne kaheksanda pulma-aastapäeva tähistamist detsembris.
«Nad on palju tülitsenud. Nende abielust on järel vaid varemed,» räägib üks perekonnatuttav. «Guy oli see, kes otsustas, et nüüd aitab. Plaan uuel aastal puhtalt lehelt alustada ei läinud läbi. Guy on öelnud, et nad elavad juba ammu täiesti erinevat elu.»
Möödunud kuul veetis Madonna Guy 40. sünnipäevapeol vaid tunni ning läks siis koju laste juurde. Guy pidutses kuni kella neljani hommikul.
Juulis, kui viimati abielukriisist räägiti, koostas paar abielu päästmiseks kriisiplaani. Mõlemad pidid oma töögraafikut koomale tõmbama, et pere jaoks jääks rohkem aega. Madonna lubas tavapärase nelja tunni asemel trenni teha vaid kolm tundi päevas. Paar otsustas ühiselt, et nende lapsed omandavad hariduse Inglismaal, kus nad on aastaid elanud.
 
Abielurikkumine Madonna ja Guy lahutus pidi jääma saladuseks veel mitmeks nädalaks. Kui pommuudis Briti kõmulehtedes plahvatas, oli Madonna veendunud, et asja tirisid päevavalgele Guy sõbrad, kes ei suuda Madonnale andeks anda, et too ripsutab USAs tiiba pesapallistaar Alex Rodriguezega (33), samal ajal kui ta peaks kodus oma abielu remontima.
Kuuldused Madonna ja Rodrigueze lähedasest suhtest jõudsid kõmuveergudele juba juulis. Samal ajal purunes Rodrigueze abielu — abikaasa Cynthia süüdistas meest «abieluvälistes suhetes». Ehkki paar eitab seda tänaseni, on Rodriguez sage külaline Madonna New Yorgi korteris. Samuti on neid korduvalt romantilistel õhtusöökidel nähtud.
«Alex on Madonna järele hull,» räägib üks teadja. «Nad tutvusid aasta eest, kui Madonna tutvustas talle kabalausku. Sestsaadik on Alex kabalakeskusele miljoneid dollareid annetanud.»
Erinevalt Guy’st külvab Alex Madonna üle komplimentidega. «Tänu Alexile tunneb Madonna end jälle noorena,» räägib üks teadja.
Madonnalt ja Alexilt pole niipea ülestunnistust loota — kumbki ei taha, et neid kohtus abielurikkujaks tembeldataks.
 
Mis edasi saab?
Kinnisvara on Madonna ja Guy juba üksmeelselt ära jaganud — Guy saab nende Wiltshire’i maamaja, Madonna 14 miljonit dollarit maksnud maja Londonis, Marylebonis. Guy jaoks on lahutuse kõige raskem aspekt lapsed — ehkki ta oli Davidi adopteerimise vastu, on tal väikese poisiga tekkinud hea side. Oma lihast poega Roccot armastab ta üle kõige maailmas ning saab suurepäraselt läbi ka Madonna tütre Lourdesiga.
12aastane Lourdes on juba öelnud, et ta tahaks rohkem aega USAs oma isa Carlos Leoni juures veeta. Madonnal on ekskallimaga sõbralik suhe — mees on viimastel kuudel elanud tema New Yorgi korteris ning hoidnud renoveerimistöödel silma peal.
Rocco Ritchie sündis Los Angeleses 2000. aasta augustis, ligi kaks aastat pärast oma vanemate tutvumist. Praegu käib ta Londonis koolis.
David Banda saabus Madonna ja Guy perre Aafrikast, Malawist 2006. aasta oktoobris aastavanusena. Malaariat ja tuberkuloosi põdenud lapse jäämine Ritchie’de juurde oli lahtine kuni tänavu maini, mil keeruline adopteerimisprotsess jõudis lõpule.
Madonnal on plaanis koos lastega New Yorki kolida. Guy, kes kardab, et side lastega katkeb, kavatseb endalegi sinna korteri soetada. «See on Guy jaoks kõige raskem,» räägib üks asjassepühendatu. «Talle ei meeldi, et lapsed peavad hakkama New Yorgi ja Londoni vahet lendama. Selline on kahjuks reaalsus.»
Paari lähikondlased loodavad, et laste kasvatamisel leitakse ühine keel. «Lapsed on mõlemale prioriteet,» ütleb üks teadja. «Nende heaolu on praegu kõige tähtsam.»


Lahutuse klatš & kõmu
 
Madonna juhatas hiljutisel kontserdil oma laulu Miles Away sisse sõnadega: «See laul on emotsionaalselt alaarenenutele. Võib-olla tunnete te inimesi, kes kuuluvad sellesse kategooriasse. Jumal teab, et mina tunnen.» Keda ta küll silmas peab?
 
Madonna sõbrad räägivad, et Guy ei paotanud nende abielu ajal rahakotiraudu, jättes luksusliku elu kulud täielikult tema kanda. Ülemaailmne finantskriis annab tunda ka Madonna rahakotis — sõbrannad Gwyneth Paltrow ja Stella McCartney on viimastel kuudel pidanud tema koduses spordiklubis käies osamaksu tasuma.
 
Madonna süüdistab Guy’d kurjuses ja verbaalses ahistamises. Ta väidab, et mehele meeldis teda inimeste ees alandada. Guy öelnud talle, et ta näeb oma turnee tantsijate kõrval välja «nagu vanaema» ning et pärast 50aastaseks saamist on ta oma «säilivusaja ületanud». Sõprade sõnul tundis Madonna end tema kõrval tihti «ebanaiselikuna, ebakindlana ja isoleerituna». Guy naeris sarkastiliselt tema naljade üle ning armastas talle meelde tuletada, et ameeriklastel pole huumorimeelt.
 
Madonna nooruseihalus oli abielu üks suuremaid komistuskive. Madonna kartis paaniliselt päikest ning võidis end pidevalt hirmkallite vananemisvastaste kreemidega. «Madonna ei luba päikesekiirtel — isegi läbi akna — puudutada oma nahka,» räägib informeeritud allikas. «Ta mähkis end linadesse ja käterätikutesse, et end päikese eest varjata. Ta määris end sisse kreemidega, mis maksavad 1000 dollarit, ning pani enne magamaminekut selga plastikust kombinesooni. Ta oli magades üle kere kaetud nende möginate ja plastikuga. Guy’l oli kõrini sellisest reglementeeritud elust. Ta lihtsalt ei suutnud enam.»
 
Guy kurtis hiljaaegu sõbrale: «Kardan, et naer on meie kooselust ammu kadunud. Madonnat huvitab vaid tema imago, ta tahab, et temas nähtaks mingit globaalset selgeltnägijat.»
Üks paari lähikondlasi kinnitab seda: «Madonna usub, et ta on väljavalitu, kelle kaudu edastatakse sõnumeid maailmale.»
 
Madonna ja Guy sõbrad pole kunagi uskunud, et see abielu võiks kestma jääda, sest lõppkokkuvõttes polnud see muud kui «üks lõputu maskeraad ja pantomiim». Räägitakse, et Madonna ei lubanud ühelgi pereliikmel televiisorit vaadata. Hommikuti pidid kõik jooma rasvavabasid köögiviljakokteile, lõunalaual auras hautatud kala. Õhtusöögiks pigistas pere alla taas hautatud kala, seekord koos hooaja köögiviljadega.
«Guy kardab, et Madonna obsessiivne suhtumine toitu kandub üle lastele,» räägib üks asjassepühendatu.
 
Madonna ja Guy ei suutnud õnnelikku abielu teeselda isegi perekonnatuttav Gwyneth Paltrow ees, kes on paari laste pärast tõsiselt mures ning palub, et nad mõtleksid lahutuse igal sammul nende heaolule.
 
(sidebari juurde)
Fotoaive/allover: Madonnabar ALL OVER PRESS Show must go on Madonna jätkab seilamist kuulsuse lainetel.
 
Fotoaive/aivscanpix: Madonnaskibo Reuters/Scanpix Lootusrikas algus Värskelt abiellunud Madonna ja Guy 2000. aasta detsembris Skibo lossis.
 
Fotoaive/aivscanpix: Madguy Planet Photos/Scanpix Kuu aega tagasi Guy sünnipäeval teeskles paar veel püüdlikult abieluidülli.
 
Fotoaive/aivscanpix: Madonnatelef Buzzfoto/Scanpix
Keeruline olukord Madonna peab lahutusekeerises jätkama oma turneed.
 
Fotoaive/aivscanpix: Madonnafami AP/Scanpix
Pereelu Madonna oma lastega 2006. aastal.
 
Fotoaive/aivscanpix: Madguypere Reuters/Scanpix Õnnelikud ajad Madonna ja Guy koos Lourdesi ja Roccoga 2007. aastal.
 
Fotoaive/aivscanpix: Madguycan Reuters/Scanpix Pinged Tänavu kevadel Cannes’i filmifestivalil aimasid paljud, et õhus on ületamatud pinged.