Loovhingedega intervjuud tehes ei või iial teada, millisel kujul nad su hiljem oma loomingusse valavad. Läinud suvel andis tuntud kunstnik ja graafik Marko Mäetamm (48) Kroonikale intervjuu ja poseeris fotograaf Kristjan Lepa palvel alasti – nüüd on see osa tema kunstist. Kroonika suurepärane fotoseeria heas vormis kunstnikust pani kolleege küsima: on’s tegemist uue kunstiprojektiga?

Tol momendil see nii polnud, kuid sügisel, viibides viis nädalat Itaalias, talletas Marko meeleoluka seiga siiski oma loomingus. Nimelt illustreeris hea huumorimeelega Marko ladina tähestiku iga tähte enda isikliku elu teemalise anekdoodiga. Kroonika fotoshoot liigitus N alla – N nagu naked (alasti).

Mäetamme tööde mõjuvus ja edu maailmas põhineb tema avameelsusel ning tabude ja foobiate jalge alla tallamisel. Tema uut näitust «Valede tähestik» sai näha Temnikova & Kasela galeriis Tallinnas.

«Loominguga tegelemise protsess on kõvasti keerulisem kui soov lihtsalt anekdoote vesta. Tegelikult on tegu omamoodi traumade tähestikuga. Kunst ongi traumadega tegelemine, eesmärgiga neist vabaneda,» räägib Marko.

Muuseas tõi Marko Mäetamm näitusel esmakordselt rahva ette ka oma uue raamatu «Perekonnalood ja igasugused teised lood... ja mõned tööd aastatest 2006 kuni 2013».