Ta on Hollywoodi superstaar, aga ka hoolitsev ema ja abikaasa. Kuidas see Maggie Gyllenhaalil nii hästi õnnestub?

Maggie Gyllenhaali head vibratsioonid

Ta on Hollywoodi superstaar, aga ka hoolitsev ema ja abikaasa. Kuidas see Maggie Gyllenhaalil nii hästi õnnestub?

 

Maggie Gyllenhaal (34) murdis indie-filmidest välja Rachel Dawesi rolliga filmis «The Dark Knight». Nüüd mängib ta peaosa vibraatori ajaloost pajatavas filmis «Hüsteeria».

«Ma tõesti tahan teha filme, mida inimesed vaatavad,» räägib Hollywoodi ühe ihaldusväärseima poissmehe Jake Gyllenhaali õde. «Ma tahan mängida ilusaid, tugevaid, võimukaid, elegantseid naisi.»

Maggie tunneb end Hollywoodi tippude seas koduselt ega kipu enam tagasi filmikunsti vaimsemale ja vaesemale poolele. «Meinstriim-Hollywoodis on midagi, mis mind tõeliselt võlub. Ma olen heitnud endalt selle teismelise-kesta, mis seda omal ajal vihkas. Hollywoodis tehakse paar head filmi aastas. Kui tahad neis osa saada, pead kuuluma edetabeli esiviisikusse. Ka häid indie-filme sünnib vaid paar tükki aastas. Ma tahan mängida heades filmides, ja ma tahan, et inimesed neid vaataksid.»

Eraelus on Maggie õnnelikult abielus näitleja Peter Sarsgaardiga. Paaril on tütar Ramona, ja teine laps kohe sündimas. Maggie räägib oma elu muredest ja rõõmudest.

Oled kunagi öelnud, et iga kord, kui sa midagi uut selga paned, mõtled sa: kes ma olen?

See vastab tõele. Nii ma šoppan. Meik ja seong huvitavad mind, sest teismeeas ei jumestanud ma end kunagi. Mu ema ei kasutanud meiki, ta laseb juuksed hästi lühikeseks lõigata, ei raseeri jalgu. Ma ei õppinud selliseid asju lapsena, olen pidanud need enda jaoks täiskasvanuna avastama. Ma hakkasin naiselikkuse rõõmudest mõtlema alles kusagil 20ndate eluaastate lõpupoole.

Sinu kõige varasem mälestus?

Olen kolmeaastane, vaatan üles ema poole, kel on suur kõht. Küsin: «Millal see beebi tuleb?». Mu ema ootas mu venda Jake’i.

Sinu kõige õnnelikum päev?

Päev peale pulmi.

 

Sinu filmikarjäär on sama hoogsalt jätkunud ka peale emakssaamist. Kas oled kunagi kaalunud täiesti koduseks jäämist?

Ei, seda ma vist ei suudaks, aga ma mõtlen asjadest nüüd hoopis teistmoodi. Ma pean tooma igasuguseid ohvreid. Mõnikord on need sellised ohvrid, mida ma tuua ei tahaks, aga pean, sest ma olen ema. Mul oli näiteks üks projekt, mida ma väga tahtsin teha, aga ma ei leidnud lapsehoidjat ja ma pidin sellest loobuma.

Kõige kallim asi, mis sul on (peale kinnisvara)?

Puidust vann. Me kutsume seda Batmani vanniks, sest selle maksid kinni filmi «The Dark Knight» tegijad.

Sinu kõige väärtuslikum vara?

Meie maja Brooklynis. Ma armastan seda. Ma ostsin selle, kui ma last ootasin, aga mul polnud aimugi, mida tähendab olla majaomanik. Me elasime ju väikeses korteris. Mul on raamat «Home Comforts», mis räägib majapidamise ja koduloomise põhialustest. Seal õpetatakse, kuidas pere õhtusööke planeerida. Ma ei ole küll mingi sündinud koduperenaine, aga ma töötan selle kallal.

Millistest reeglitest sa lapsevanemana kindlasti kinni pead?

Me ei löö. Ütlen Ramonale ikka, et selles peres me ei löö. Aga Ramonaga polegi seda muret. Ta on alati osanud ennast verbaalselt väljendada. Me vestleme.

Kus sa tahaksid elada?

Me mõlemad abikaasaga tahaksime tegelikult maal elada.

Millist rolli mängib sinu perekonnas usk?

Ma olen pooleldi juut, pooleldi kristlane. Pean end pigem juudiks. Mu ema oli juut, ja kogu meie juudi pärand anti edasi mulle. Ma arvan, et Ramona on pooleldi juut ja pooleldi katoliiklane. Peter on katoliiklane ja ta võtab seda päris tõsiselt. See ei tähenda, et ta kogu aeg kirikus käiks. See on sügaval tema sees.

Millist supervõimet sa endale tahaksid?

Ma tahaksin osata lennata.

Sinu kõige vastikum harjumus?

Ma muudkui suitsetan ja jätan maha, mis on tõeliselt vastik.

Sinu kõige patusem nauding?

Sigaretid.

Mida sa oma välimuse juures kõige rohkem vihkad?

Ma ei ole just vaimustuses oma põlvedest.

Mida sa võlgned oma vanematele?

Ma arvan, et nad tõesti armastavad mind, ja see on suurim and.

Kelle kutsuksid oma unelmate õhtusöögile?

David Lynch, Nurejev, Tšehhov, Sissy Spacek, Meryl Streep, Tony Kushner, James Baldwin, Barack Obama, Bruce Springsteen.

Mida sa oma minevikus muudaksid, kui saaksid?

Kui ma midagi muudaksin, ei oleks ma siin, kus ma olen, ja ma olen siin üsna rahul ja õnnelik.

Kui saaksid ajas tagasi minna, kuhu läheksid?

Läheksin Moskva teatrisse ajal, kui Tšehhov kirjutas.

Kuidas sa lõõgastud?

Vann, klaas veini, jooga. Jooga võtab kõvasti aega – kaks ja pool tundi iseendale. Olen joogaga pikka aega tegelenud ja saan sellega hästi hakkama. See on nauding.

Tähtsaim õppetund, mis sa oled elult saanud?

Ma arvasin, et kui ma annan töös oma parima, on ka teised inimesed sellest vaimustuses, aga ma olen aru saanud, et inimestele ei meeldi samad asjad. Mul kulus 30 aastat, et sellest aimu saada.