Näitleja otsust taunis avalikult Prantsusmaa peaminister Ayrault, nimetades Depardieu kolimist ebapatriootlikuks, haletsusväärseks ja väärituks sammuks, mis on Depardieu, kes enda sõnul alates 14-eluaastast saati on riigile 145 miljonit eurot maksutulu sisse toonud, täielikult välja vihastanud, teatab BBC.

"Kes oled sina, et minu üle kohut mõista? Ma ei otsigi toetust oma otsusele, kuid mind võiks vähemalt austada. Teisi Prantsusmaalt lahkujaid ei ole solvatud nii nagu mind," adresseeris Depardieu peaministrit ühele prantsuse ajalehele antud kommentaaris.

Loomulikult ei ole Depardieu võimudele vastust võlgu jäänud ning teatas, et sotsialistist president Hollande peletab andekaid inimesi riigist minema. "Ma lahkun, sest Hollande leiab, et edu, andekust, loomingut ja kõike, mis on erinev, peab karistama," hurjutas näitleja.

Ka kirjutas näitleja peamistrile kirja, kus kirjutas nõnda: "Me ei ole enam sama riigi kodanikud. Mina olen tõeline eurooplane, maailmakodanik!"

Järgmisel aastal tõuseb sotsialistist presidendi eestvedamisel Prantsusmaal aastas enam kui miljon eurot teenivate isikute tulumaksumäär 75 %-ni. Belgias on maksumäär 50 %.