Masu-aja kitsad olud ärinaist ja idamaist tantsijannat Ines Karu ei heiduta, sest ta on loomult väga kokkuhoidlik. Näiteks Itaalias ütles ta ära 2500 krooni maksva romantilise gondlisõidu, sest tundis, et see pole oma hinda väärt.

 
Ines (24) ütleb, et pole mõtet kulutada, kui vähegi kahtled, kas seda eset või teenust vaja läheb. Noor äridaam on UK kaubamärkide Mothercare ja ELC Baltikumi ainuesindusfirma juhatuse liige. Tema meelt ei kirgasta mitte asjad, vaid rõõm enese saavutuste üle. Sestap pole Ines sugugi pahur, et majanduskriisi päevil tuleb kõvasti rohkem tööd rabada. Pingutuste vilju saab juba käega katsuda - Mothercare lapseootel naiste ja beebikaupu müüvad kauplused on tänaseks löönud uksed lahti kõikides Balti riikides. 
Inese edu alustalad on kasiinoärimehest isa Armin Karu (44) jagatud õpetussõnad - tee kõvasti tööd ja pea alati oma sõna! 
 
Rühid kui künnihärg, ehkki saaksid toetuda vanematele. Millest malbe olemisega neiul säärane eneseteostusvajadus?
Või siis tiiger lambanahas, nagu Kroonika kord varem kirjutas... Malbus ja äri ei käi tavaliselt käsikäes. Minu jaoks on kõige olulisem olla iseseisev ja õnnelik, tehes südamega asju, milles osav olen. Nõuan endalt palju, sest armastan väljakutseid ja eesmärkide nimel pingutada. Selle kõige kirjeldamiseks on üks hea ingliskeelne väljend - Try to leave the world a better place! (Püüa selle poole, et pärast sind oleks maailm parem paik!) Hetkel tunnen, et on veel palju teha - luua kõike, mis maailma suuremaks ja meid õnnelikumaks teeb. 
 
Kuidas on võimalik ärinaise ja kunstnikuhinge sümbioos?
Äri ongi kunst. Selles tuleb olla vägagi loominguline. Ja erinevates valdkondades orienteerumine tuleb ärile ainult kasuks. Üks tegevus toetab teist ja vastupidi. Palju aga ära teha suudab, sõltub eelkõige tahtejõust, pingutustest ja oskustest.
#end#
Kuidas sina ja su elukaaslane Martin Salo (24) teineteist oma tegemistes toetate?
Oleme teineteisele olemas.
 
Kuidas end rasketel aegadel motiveerid?
Šokolaad aitab alati meeli turgutada. Kui tekib võimalus, siis mõnulen ka vannis.
 
Milliste proovikividega oled põrkunud masu ajal?
Kindlasti tuleb tänu majandusolukorrale kõvasti rohkem tööd rabada, pingutada, et eesmärgistatud tulemusi saavutada. Iga samm tuleb veel põhjalikumalt läbi mõelda ja ettevaatlikum olla.
 
Milliseid näpunäiteid on isa sulle jaganud?
Tee kõvasti tööd ja pea alati oma sõna.
 
Milliseid soovitusi annaksid ise noortele ettevõtjatele?
Pole kindlaid reegleid, kuidas äris edu saavutada, tuleb vaid kõvasti ja kirglikult tööd teha ning iseendasse ja oma tegevusse uskuda. Julge unistada ja olla teerajaja. Ära peta, pea alati sõna, sea julgeid eesmärke, kuid ela ikka tänases päevas! Ära karda väljakutseid! Nagu öeldakse, kes ei riski, see šampust ei joo!
Milliseid korrektiive oled majanduskriisi ajal teinud enda eluviisis?
Kokkuhoidlik tüüp, nagu ma olen, pole õnneks pidanud suuri muudatusi tegema.
 
Käisid mullu oma elukaaslase Martiniga Kroonika seksikate auhinnareisil Veneetsias. Reisikaaslased utsitasid: «Kallid armunud, minge ikka gondliga kah sõitma!» Sa aga põlgasid 2500 krooni maksva veesõidu ära!
Tundsin, et lühike lõbusõit polnud seda hinda väärt. Jalutamine pakkus juba piisavat naudingut.
 
Mida oled mõistuspärase eluhoiaku tõttu endale keelanud?
Lähtuda otsuste tegemisel ainult emotsioonidest,  põhjendamatult kärsitu olla, ka puhkust jne.
 
Kuidas teenisid esimese palga?
Lapsena sai igasuguseid pisitöid tehtud, et taskuraha teenida: flaiereid jagatud, messidel erinevate firmade teenuseid ja tooteid tutvustatud, modellinduse ja tantsimisega tegeldud... Täpsemalt ei mäleta. Ma hakkasin regulaarselt idamaise tantsu trenne juhendama 12. klassis, kui 2003. aastal DanceAct Tantsustuudiosse tööle läksin.
 
Millised on naiste kõige tarbetumad kulutused?
Pole mõtet millelegi kulutada, kui vähegi kahtled, kas seda vaja läheb.
 
Millistest asjadest sa mingi hinna eest ei loobu?
Esmavajalikest.
 
Millistel inimestel on elus hõlbus läbi lüüa?
Usun, et enesekindlatel, töökatel, tasakaalukatel ja haritud inimestel, kes on leidnud oma koha elus ning kes teavad, mis neid õnnelikuks teeb. Inimestel, kellel on usaldusväärsed ja toetavad sõbrad ning armastavad lähedased.
 
Kurdad sa elus millegi üle? 
Oleme kõik inimesed, igaühel oma mured - kui kõike ikka enda sees hoiaks, siis varem või hiljem plahvataks. Olen õnnelik, et mu kõrval on kokkuhoidlik suguvõsa ja kallid sõbrad, kellele saab vajadusel toetuda. Olen elule väga tänulik, mistõttu ei armasta ka kurta, vaid pigem püüan positiivselt mõelda ning rasketest aegadest ise üle saada.
 
Mismoodi oled tänavu suvel töistest tegemistest puhanud?
Kahjuks pole suutnud ennast sada protsenti tööst eemale tirida. Siiski leidsin endale kaks nädalat, mil suutsin asju natuke vabamalt võtta - selle aja sees nautisin merd ja külastasin Gotlandi. Väga looduskaunis, nii põhjamaine, kuid samas uskumatult romantiline saar.
 
Sügisele tuleb vastu astuda värskena, sest ees ootab töine aeg?
Tegelikult ootame nii algajaid kui edasijõudnuid tantsuhuvilisi juba 15.-16. augustil toimuvale eksootiliste tantsude festivalile, kus saab õppida idamaist tantsu, Hawaii hula, Tahiti ja Bollywoodi tantse. Käimas on registreerumine ka sügisel alustavatesse tantsutrennidesse, selle kõige kohta leiab infot InesDance tantsuagentuuri ja Eesti Idamaise Tantsu Keskuse veebilehekülgedelt.
 
Sa õpid trummimängu. Hakkab selgeks saama?
Elus ei juhtu midagi üleöö, läheb ikka veel aega. Araabia tabla mängida on ikka märksa kergem kui trummikomplekti. Väga põnev on igatahes.
 
Mis on su ülipikkade juuste saladus?
Lihtne. Ära lõika oma juukseid pidevalt lühemaks, vaid piisab kergest piiramisest. Ka järjepidev värvimine ja ekstravagantsete soengute tegemine rikub juukseid. Oma pikad juuksed olen säilitanud, kuna meeldin endale täna nii kõige rohkem ning pikad juuksed on idamaise tantsijanna juures tänaseni trumbiks.
.