Sünnipäevapidu Mare ise ei korralda, selle eest kannab hoolt tema tütar Marii. Juubilari osaks on koos 50 parima sõbraga kohale ilmuda, kirjutab SL Õhtuleht.

Väljataga, kelle südamemuusikaks on šansoon ja džäss, peab ise end pigem väikese seltskonna lauljaks, mitte suure lava artistiks, seetõttu ei näe me teda ka ühelgi suvetuuril. Praegu laulabki ta enamasti enda rõõmuks, võimalusi selleks on piisavalt ja kõige rohkem meeldib Marele muusikat teha koos tütrega.

Keskeakriisi lauljanna enda sõnul läbi ei ela. “Kogu aeg ootan, et midagi peaks ju tulema, aga ega siis selle numbrivahetusega veel midagi muutu.”

Mare Väljatagast kui lauljast kuuleme me tema enda hinnangul nii vähe, sest enamik aega kulub tal teiste laulma õpetamisele.

Tema käe alt on läbi käinud sellised artistid nagu Liisi Koikson, Kaire Vilgats, Rebecca Kontus jt. Eelmine õppeaasta möödus Marel lausa kolmes koolis: Otsa koolis, Muusikaakadeemias ning Viljandi Kultuuriakadeemias. Kuid see oli tema jaoks liig mis liig. Laulda jõudiski ainult enda vajaduseks.

Õpetajana hindab juubilar Eestis popdžässmuusika taseme heaks ning kiidab, et Webberi galal võis ta meie solistide üle uhkust tunda.

Oma üheks suurimaks saavutuseks peab Mare Väljataga kvinteti loomist, kuhu peale tema kuulusid Dagmar Oja, Jelena Juzvik, Kaire Vilgats ja Jakko Maltis.