Eesti oma Nokia, ilus naine, on pankroti veerel? Modelliärinaine Margit Jõgger (43) pihib, et ta ei leia enam modellideks tüdrukuid, keda maailma saata - uus põlvkond tegeleb liialt enesehävitamisega.

«Järelkasvu on ja ei ole ka,» nendib Margit tõsiasja. «1995. aastal sündinud on lootustandvad, aga muidu on uus põlvkond ülekaaluline, mida põhjustab liigne pidutsemine ja vähene liikumine.»
MJ Model Management`i juht Jõgger kiidab ka 1990-1991 sündinud põlvkonda, kuhu kuulub näiteks viimaste aastate tähtmodell Karmen Pedaru (19).
«Parem kui verinoored tüdrukud ei värviks juukseid ega paneks geelküüsi,» jätkab Margit. «Ülemukitud ja üleblondeeritud neidudega ei ole modellimaailmas midagi peale hakata. Nad on nagu lõigatud-pügatud roosade tutikestega puudlid!»
Liigselt pidutsedes minetatakse vorm, leiab Margit. Ohuks hakkajale modellile on tema sõnul seegi, et teda koheldakse maailma suurlinnades nagu kuningannat, kellele on kõik tasuta. Aga selline kaevule sattumine ei tee noorele midagi head, sest töö võib ununeda.
«Kui lisada veel igasugused antibeebipillid, mida hakatakse ülinoorelt neelama, siis on arusaadav, miks enneaegselt paksuks minnakse,» avaldab modellikütt Margit Jõgger.