Olete ETV-s tööl 1990. aastast, see teeb kokku juba üle 20 aasta. Kas ETV on selline töökoht, mis inimese täielikult endasse haarab ja enam välja ei lase?
Ma olen ETV tööl 8 aastat, enne seda olin pikalt kaasautor ja see andis palju võimalusi teha erinevaid töid ja valida telest vaid huvitavam. Teletöö tundub vahel lõputuna küll, veel enne, kui üks saade jõuab
eetrielu lõpetada, käib juba teise ettevalmistus ja nii ei jää endale aega peatumiseks. Kuid see aeg tuleb võtta. Teletöö iseloom annab ise palju uut kogemust, inimestega kohtumisi, küllap tarkustki, kuid unustada ei tohi, et väljaspool telet on palju huvitavat. Mina olen püüdnud nüüd üksluisust vältida, täites majas ka muid ameteid, mis jäävad kaadri taha.

Kas "Aktuaalse kaamera" uudisteankruks saamine on iga noore ETV-sse tööle tuleva inimese unistus?
Kindlasti mitte! Ega saatejuhid ja toimetajad pole ainsad ametid ETV-s! Paljud tahavad saada kasvõi heaks operaatoriks, tehnikuks või valgustajaks.

Uudistetoimetuses tuleb peale selle arvestada spetsiifiliste eelduste, piirangute ja stressiga. Mitte igaüks ei soovi olla eetris ajal, kui võiks juba õhtusele hambapesule mõelda ja kus töö iseloom sisaldab nii rutiini kui ka "katastroofilaadseid" ootamatusi. Ja paljud ei saa hakkama ka paratamatu tähelepanuga väljaspool eetrit.

Millised on olnud senini Teie kõige vastutusrikkamad tööd, mis on Teid tõeliselt proovile pannud?
Otse-eeter on ilmselt kõige vastutusrikkam ja halastamatum, seda parandamiseks tagasi kerida ei saa. Seda on raske seletada, kunagi programmiteadustajana alustades oli samuti tähtis öeldava
olulisus, faktitäpsus, vahetu ja sobiv meeleolu. Sündmuste otseülekannetes ei tea sa kunagi pausi pikkust, kuhu mahutada kommentaaris nii hädavajalik sõnum kui ka meeleolu kirjeldus, olgu see siis paavst Johannes Paulus II külaskäik Tallinna, öölaulupidu või äsjane Jaani kiriku avamine Peterburis.

Kui palju Te veedate päevad uudiseid lugedes? Peab ju uudisteankur olema maailmas toimuvaga üdini kursis.
AK on oma valdkonda tundvate toimetajate meeskond, kus tuleb kolleegi usaldada. Ja eks kontrollida ka. Seepärast peab tõesti keskmisest rohkem uudiste tekstimassiivi läbi lugema ja olulisema filtreerima. AK-vabal päeval tuleb vaadata nii kolleegide tehtud saadet kui ka lugeda peamisi online väljaandeid, tööpäeval juhtub see nagunii. Aga tuumateadus ei pea mind küll üdini huvitama.

Kes on Teie tööalased eeskujud?
Mulle meeldivad inimesed, kes armastavad televisiooni ja alles siis ennast televisoonis.

Kui palju saavad teletöötajad televaatajatelt vastukaja? Kas endiselt saadetakse kirju ja kingitusi või on tänapäevaks üle mindud meilidele?
Vastukaja saadakse nii nimelistelt e-kirjadest, kui ka online meedia arvamusplatsidelt. Vahel ka neilt, kes pole saateid näinud või on arvanud end nägevat. Naised saavad lilli ja mehed postkaarte.

Kes on olnud teie lemmik "Aktuaalse kaamera" saatejuht läbi aegade?
Mulle meeldis nii Mare Taimre punnitamata lihtsus kui ka Marite Kallasma loomulik kuningannalikkus, head keelt käskis hinnata Urmas Liiv. Ma pole nii vana, et võiks analüüsida varasemaid saatejuhte, aga Kalmer Tennosaar jääb ületamatuks, sest ta oli meestest esimene.

Aga eks ajad muutuvad ja inimeste ootused ka.