Vaid 13-aastasena avastati tal leukeemia. "Ma läksin pimesoole operatsioonile haiglas, aga ei lõigatud mitte kõhtu lõhki, vaid siis tuli välja, et mul on leukeemia ehk verevähk ja seda raviti ikka päris mitu aastat," meenutas Saar otse-eetris.

"Aga mu tore doktor Sepp on mulle kunagi meenutanud või öelnud, et ta käis minu haiguslooga isegi Moskvas oma kolleegidele ettekandmas, kui hästi Eesti arstid on mind terveks ravinud, et sellega läks selles mõttes hästi," kirjeldas ta. "Ma olen ime!" lisas Saar.

Varasemas intervjuus Maalehega on armastatud telediktor meenutanud, kuidas tema klassikaaslased arvasid, et vähidiagnoosi saanud Margus on juba teise ilma läinud. "Oli maikuu, kooli ma tol kevadel rohkem ei jõudnudki. Suvel tulid mulle aga vastu klassivennad, kes lastele omasel siiral moel imestasid: "Sina siin! Meie mõtlesime, et sured ära.""

2005. aastal Õhtulehele antud usutluses tõdes Saar, et see haige-olemise-lugu on saatnud teda kogu aeg. "Kui ma haigeks jäin, olin laps ega mõtestanud seda enda jaoks lahti. Teadmine, kuidas oleks võinud minna, tuli hiljem. Kuklas tiksub kogu aeg, et mul on teine võimalus… Võib-olla olen inimesena tuimem, et surm on lähedal olnud," ütles ta toona.