Kui elektriautodega liiklemise üheks miinuseks peetakse endiselt väheseid akulaadimise võimalusi, siis näitlejatar Mari-Liis Lill on selle kitsaskoha enda jaoks kenasti lahendanud! 

Seriaalis «Restart» üht peakangelastest mängiv Lill, kes muretseb ühiskonna valupunktide pärast ja elab ka muidu keskkonnasõbralikult, on lasknud ehitada enda ja elukaaslase Ivo Uukkivi maakodus Pärispeal elektrikilpi laadimispesa, kus on otse maja ees hõlbus laadida oma elektriautot Nissan Leaf.

Elektriautot, mille ülalpidamine on võrratult palju odavam kui tavaauto pidamine, peetakse pigem luksusautode hinnakalassi kuuluvaks sõidukiks. Veel eelmisel aastal jagati elektriautode ostjatele Eesti elektrimobiilsuse programmi ELMO raames ostutoetust, kuid vahendite lõppemise tõttu lõpetas KredEx augustist uute taotluste vastuvõtu. «Sellepärast on ka uute autode ostmine pidurdunud,» ütleb Nissan Leafe müüva Eurostauto esindaja. Mai alguse seisuga on Maanteeametis arvel 1096 elektrimootoriga sõiduautot.

Lille ja Uukkivi maakodu eraldab nende Kalamaja kodust veidi vähem kui sada kilomeetrit – nii on mugav autot laadida kord ühes, kord teises punktis! 

Praegu käib Eesti Meelelahutusauhindade hääletus, oma sõna saad sekka öelda lehel meelelahutusauhinnad.kroonika.ee. Ära jäta võimalust kasutamast!

Jaga
Kommentaarid