1. Mariah ja ta pere kannatasid tüdruku lapsepõlves rassistliku tagakiusamise käes. Mariah ema Patrica on küll valgenahaline, aga isa Alfred Roy on mustanahalise ja ladina segu.

2. Tagakiusamise käigus mürgitati nende koerad ja auto lasti õhku.

3. Laulja sai koolis hüüdnime miraaž, kuna käis seal väga vähe kohal.

4. Vaid kaheaastaselt üllatas ta oma hääletreenerist ja mõnikord ka ooperit laulvat ema, kui imiteeris tema ooperilaulmist. Nelja-aastaselt läks ta laulukoori, kust tal hiljem arenes välja viieoktaviline hääl.

5. Pärast 12. juunil 1990. aastal esimese albumi avaldamist võitis Mariah Carey kaks Grammyt, ühe parima uue artisti eest. Temast sai ka esimene artist pärast Jackson 5-te, kelle neli esimest singlit jõudsid muusikaedetabelis esikohale.

6. Carey on elu aeg olnud suur Marilyn Monroe fänn. Selle tõestuseks ostis ta 1999. aastal naisele kuulunud valge tiibklaveri 600 000 dollari eest.

7. Carey abiellus koomik Nick Cannoniga 2008. aastal, vaid kaks kuud pärast kohtumist. Nad läksid lahku 2014. aastal.

8. Lauljal oli nürisünnitus natuke pärast Cannoniga abiellumist. Aga 2011. aastal sündisid neil kaksikud, kes said nimeks Monroe ja Moroccan. Ka siin tuleb esile Carey armastus Marilyni vastu.

9. Naise sõnul diagnoositi tal 2001. aastal bipolaarsuse II häire.

10. 2008. aastal esines ta Liibüa diktaatorile Muammar Gaddafi. Lauljanna sai selle pärast tugevasti kriitikat. Tema esindaja Cindi Berger ütles 2011. aasta märtsis, et Carey laulu "Save the Day" honorar läheb inimõiguste rikkumise vastu võitlevate organisatsioonide toetuseks. Laulu ei ole kunagi avaldatud.

11. Mariah Carey kaks Jack Russelli terjerist lemmiklooma reisivad alati esimeses klassis ning koos eraldi teenindajaga. Miks? Sest koerad ei salli teineteist.

12. Kui Carey sõlmis 2006. aastal reklaamilepingu firmaga Gillette, siis kindlustas ta oma jalad väidetavalt 1 miljardi dollari eest.

13. Pärast seda, kui tema jõululaul "All I Want for Christmas Is You" 25 aastat pärast esmast avaldust detsembris 2019 taas muusikaedetabelis esikohale tuli, sai Careyst esimene artist, kellel on olnud nr 1 laul neljal järjestikusel kümnendil.

14. Tema ristiema on R&B ikoon Patti LaBelle, kes tunnistas, et nüpeldas tüdrukut lapsepõlves.

15. Ja nüüd tema vanus. On Mariah Carey 50 või 51?

Mõlema vanuse kohta on erinevad andmed, kirjutab Stereogum. Kui tema endanimeline album tuli välja 1990. aastal, siis ütles NY Times, et ta on 20. 1999. aastal ütles Mariah enda ema, et tütar on sündinud 1970. Kaksikute sünnitunnistusele on samuti ema sünniaastaks märgitud 1970. Mitme biograafiad kirjutavad samuti, et ta on sündinud 1970.

Aga tema vanusega on ka teatud vastuolu. Ta lõpetas keskkoolis 1987. aastal, mis tähendab, et kui ta oleks sündinud 1970. aastal, siis oleks ta lõpetades olnud vaid 17, ja see on natuke vara. Seega on 1969 reaalsem variant.

Kongressi raamatukogu autoriõiguse kataloog märgib naise sünniaastaks 1969. Internetis tiirlevad väidetavalt pildid tema passist, kus sünniaasta on 1969.

Ajakirja People esindaja kohaselt leidis nende süvauurimine, et Careyle on väljastatud juhiluba, millel on sünniaasta 1969, ning keskkoolile esitatud dokumentides on sama aasta.

Mariah Carey ei ole oma vanust puudutavale küsimusele vastanud. Tema ei tähista sünnipäevi, vaid aastapäevi. "Ma olen igaveseks 12," ütles ta 2014. aastal antud intervjuus.